Гаряча тема:
- Війна
Жоден любитель чорного шоколаду просто не може пройти повз це диво. Незвичайне тістечко з рідкою шоколадною начинкою миттєво підкорює серце й душу. Це досить молодий десерт, який з'явився в провінції Обрак у центрі Франції. Приготувати фондан, який французи назвали б «правильним» і схвалили, дуже легко. Просто потрібно чітко дотримуватися рецептури. Величезний його плюс — це час приготування — 10-12 хвилин максимум! Тому, якщо гості на порозі — це ідеальний варіант: здивувати, нагодувати й підняти настрій!
Інгредієнти:
200 г екстрачорного шоколаду (чим більший відсоток какао, тим смачніше!), 100 г вершкового масла, 3 яйця і 2 жовтки, цукор за смаком (100 г), 5 г розрихлювача, 2 ст. л. борошна (без гірки), 3 ст. л. какао, ваніль.
Приготування:
Шоколад та вершкове масло поставити на водяну баню на середній вогонь (не мішайте доти, пока не побачите, що вершкове масло розтопилося. Тільки після цього змішуйте шоколад і масло в одну масу).
Збити 3 яйця з цукром до світлого кольору.
В окремому посуді розтерти жовтки. У яєчну масу додати борошно, какао, ваніль, розпушувач та сіль. У жовтки ввести розтоплену шоколадну масу (вона не повинна бути гарячою, але теплою, щоб жовтки трохи заварилися).
З'єднати обидві суміші в одну та ретельно вимішати.
Розігріти духовку до 210ºС. Змастити вершковим маслом формочки (краще брати не силіконові, а керамічні кокотниці або звичайні залізні форми для мафінів та кексів). Щедро посипати їх какао.
Залити шоколадну масу у формочки (фондан підніметься приблизно на 1-1,5 см, тому наповнювати форму краще не до кінця).
Поставити фондан у духовку на 7-10 хвилин. Коли на поверхні зникне блискуча плівка — десерт готовий.
Вийняти його з духовки, трохи охолодити, обережно дістати з форми. Подавати фондан теплим разом із ванільним морозивом, присипавши какао.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: