clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
11 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 880

«Нісуаз» – неповторний салат родом із Ніцци


Фото: автора

Я знайшла рецепт цього чудового салату в книзі «Рецепти Юлії Висоцької», він також є однією з улюблених страв «пекельного шефа» Арама Мнацаканова.

«Нісуаз» народився у Ніцці, що, власне, й відображається у його назві. Властива йому свобода виконання. Трохи варіацій – і на виході завжди нова страва. Кожен ресторан має у своєму арсеналі свій варіант Нісуазу і вони суттєво відрізняються один від одного. Маю такий «свій» рецепт і я. У цей салат часто додають зелені боби (квасолю, горох), салат латук, тунець, каперси, огірки, артишоки, перець, зварені круто яйця. Нерідко кладуть варену картоплю, хоча багато кухарів і стверджують, що вона для Нісуазу не підходить. Заправку ж можна приготувати, змішавши оливкову олію, винний оцет і сіль. Для надання особливого смаку в неї додають діжонську гірчицю, перець, цукор, часник і естрагон.


Інгредієнти:
Упаковка замороженої стручкової квасолі (450-500 г), 8-10 перепелиних яєць або 3-4 курячих, 10 маленьких картоплин, 2 солодкі болгарські перці, 300 г тунця в олії, 3-4 помідори, невеликий пучок зеленої цибулі, половина червоної цибулини, 15-20 маслин без кісточки.
Для заправки: 4 ст. л. оливкової олії, сік половини лимона, 1 ст. л. винного оцту, 1 ст. л. дижонської чи французької гірчиці, сіль, мелений чорний перець, зубок часнику.


Приготування:
Відварити яйця та картоплю в «мундирі». Заморожену стручкову квасолю відправити на злегка розігріту сковорідку, а коли вода википить, додати ложку-другу оливкової олії. Збільшити вогонь і присипати сіллю і меленим білим перцем. Доведіть квасолю до готовності (знадобиться всього декілька хвилин). Картоплю нарізати кружальцями. Квасолю обсушити. Злити зайву рідину з банки з тунцем. Помідори нарізати крупно, а перці – тонкими смужками. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, зелену цибулю — подрібнити. Все змішати, додати маслини. Яйця почистити й розрізати на чотири частини. Приготувати заправку, дати їй настоятися протягом декількох хвилин і додати до салату. Обережно перемішати, викласти поверх салату яйця і подавати.


 

салати без майонезу, салати, нісуаз, прованська кухня, популярні рецепти світу

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат «Персик & томат» з баликом та сиром
салати
Світлана ЯСЬКОВА 960
Цікаве поєднання інгредієнтів дає несподівано приємний і оригінальний смак.
Салат із абрикосами, куркою та сиром
салати
Світлана ЯСЬКОВА 866
Літній, легкий, яскравий салатик для любителів поєднанням’яса та фруктів.
Салат із «плющеними» томатами чері, базиліком та м’ятою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 769
Ця страва для тих, хто шукає прості, швидкі й доступні рецепти, але з «родзинкою».
Корейський салат з баклажанами «Каді-хе» («баклажани-хе»)
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 1635
Неймовірно смачна страва, яка може бути як салатом, так і закускою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: