clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
11 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 850

«Нісуаз» – неповторний салат родом із Ніцци


Фото: автора

Я знайшла рецепт цього чудового салату в книзі «Рецепти Юлії Висоцької», він також є однією з улюблених страв «пекельного шефа» Арама Мнацаканова.

«Нісуаз» народився у Ніцці, що, власне, й відображається у його назві. Властива йому свобода виконання. Трохи варіацій – і на виході завжди нова страва. Кожен ресторан має у своєму арсеналі свій варіант Нісуазу і вони суттєво відрізняються один від одного. Маю такий «свій» рецепт і я. У цей салат часто додають зелені боби (квасолю, горох), салат латук, тунець, каперси, огірки, артишоки, перець, зварені круто яйця. Нерідко кладуть варену картоплю, хоча багато кухарів і стверджують, що вона для Нісуазу не підходить. Заправку ж можна приготувати, змішавши оливкову олію, винний оцет і сіль. Для надання особливого смаку в неї додають діжонську гірчицю, перець, цукор, часник і естрагон.


Інгредієнти:
Упаковка замороженої стручкової квасолі (450-500 г), 8-10 перепелиних яєць або 3-4 курячих, 10 маленьких картоплин, 2 солодкі болгарські перці, 300 г тунця в олії, 3-4 помідори, невеликий пучок зеленої цибулі, половина червоної цибулини, 15-20 маслин без кісточки.
Для заправки: 4 ст. л. оливкової олії, сік половини лимона, 1 ст. л. винного оцту, 1 ст. л. дижонської чи французької гірчиці, сіль, мелений чорний перець, зубок часнику.


Приготування:
Відварити яйця та картоплю в «мундирі». Заморожену стручкову квасолю відправити на злегка розігріту сковорідку, а коли вода википить, додати ложку-другу оливкової олії. Збільшити вогонь і присипати сіллю і меленим білим перцем. Доведіть квасолю до готовності (знадобиться всього декілька хвилин). Картоплю нарізати кружальцями. Квасолю обсушити. Злити зайву рідину з банки з тунцем. Помідори нарізати крупно, а перці – тонкими смужками. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, зелену цибулю — подрібнити. Все змішати, додати маслини. Яйця почистити й розрізати на чотири частини. Приготувати заправку, дати їй настоятися протягом декількох хвилин і додати до салату. Обережно перемішати, викласти поверх салату яйця і подавати.


 

салати без майонезу, салати, нісуаз, прованська кухня, популярні рецепти світу

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Традиційний овочевий салат на новий незвичний лад
салати
Світлана ЯСЬКОВА 835
Напевно, кожна господиня з початком сезону ранніх овочів готує салатик із редиски, огірків та яєць, де всі інгредієнти нарізуються часточками. Але я хочу запропонувати вам іншу подачу цієї звичної всім страви.
Салат «Полюби морську капусту» з баликом та плавленим сирком
салати
Світлана ЯСЬКОВА 700
Найсмачніший варіант з ламінарією, де вона не стільки «грає першу скрипку», а швидше доповнює та підкреслює всі інші складові.
Корейський салат з баклажанами «Каді-хе» («баклажани-хе»)
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 1102
Неймовірно смачна страва, яка може бути як салатом, так і закускою.
Салат «Дамський» із полуницею, руколою та м’яким сиром+полуничний соус
салати
Світлана ЯСЬКОВА 610
Страва дуже проста, але вона має напрочуд свіжий, цікавий й вишуканий смак. А полуничний соус – це взагалі окрема історія й моя остання знахідка!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: