clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
17 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 2362

Маківник по-польськи з горішками та сухофруктами


Фото: автора

Простий у виготовленні смачний маковий пиріг, який колись давно вигадали польські кулінари.

Для приготування основи для цього смаколика використовуються найпростіші доступні продукти, які знайдуться на будь-якій кухні. А в поєднанні із сухофруктами та горіхами ця випічка перетворюється на справжній шедевр!


Інгредієнти:
4 яйця, склянка цукру, 125 г вершкового масла, склянка маку+склянка молока, 1 ст. л. розпушувача, ванілін, склянка борошна, родзинки, волоські горіхи, курага та інжир.


Приготування:
В оригінальному рецепті мак потрібно варити у воді, але я цю процедуру трішки модернізувала й запарила його у солодкому молоці (так дуже часто роблять начинку для макового штруделя). Отже, мак проварити 5-7 хвилин в підсолодженому молоці й дати йому набрякнути під кришкою ще хвилин 20. Потім процідити через сито.
Яйця розділити на жвотки та білки. Жовтки збити з цукром, ваніліном і маслом, додати просіяне борошно з розпушувачем.

Додати мак, подрібнені горіхи, курагу, інжир і родзинки.


Окремо збити білки до крутих піків і дуже обережно ввести їх в тісто. Мішати лише за годинниковою стрілкою.

Викласти тісто в змащену маслом і встелену пергаментом форму (я використовувала круглу, діаметр – 28 см).

Випікати маківник 30-40 хвилин при 180°С. Дати охолонути в формі.

Нарізати й притрусити цукровою пудрою.


 

солодка випічка, маківник, пиріг з маком, інжир, горіхи, родзинки, мак, сухофрукти, курага, польська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тарт з абрикосами, персиками та шовковицею в пудинговій заливці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 737
Випічка — сама бездоганність! Ніжна, яскрава, соковита та сонячна!
Міні-круасанчики з вареною «згущенкою» (+рецепт швидкого листково-дріжджового тіста)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1070
Смаколик для тих, хто любить у випічці тонкий шар тіста й побільше начинки.
Німецький абрикосовий пиріг з гарбузовим насінням
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 969
Простий, швидкий та невибагливий, але пишний, смачнючий і просто величезний! Навіть мої солодкоїжки подужали пиріг лише за два дні, хоча, зазвичай, «змітають» все за день.
Бюджетний ягідний кекс у мультиварці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 707
Легко готувати, продукти найпростіші, результат гідний.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 2:
Від: Світлана Яськова17.12.2015 21:49Юлія, спробуйте. Рецепт абсолютно не клопіткий і дуже вдалий. Маківник завжди виходить високим та пишним. Можна ще більше спростити процес приготування, використовуючи замість сухого маку готову макову начинку.
Від: Мойсеєнко Юлія17.12.2015 21:23Мммм.. яка смакота! Треба обов'язково приготувати.