clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
17 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 4614

Маківник по-польськи з горішками та сухофруктами


Фото: автора

Простий у виготовленні смачний маковий пиріг, який колись давно вигадали польські кулінари.

Для приготування основи для цього смаколика використовуються найпростіші доступні продукти, які знайдуться на будь-якій кухні. А в поєднанні із сухофруктами та горіхами ця випічка перетворюється на справжній шедевр!


Інгредієнти:
4 яйця, склянка цукру, 125 г вершкового масла, склянка маку+склянка молока, 1 ст. л. розпушувача, ванілін, склянка борошна, родзинки, волоські горіхи, курага та інжир.


Приготування:
В оригінальному рецепті мак потрібно варити у воді, але я цю процедуру трішки модернізувала й запарила його у солодкому молоці (так дуже часто роблять начинку для макового штруделя). Отже, мак проварити 5-7 хвилин в підсолодженому молоці й дати йому набрякнути під кришкою ще хвилин 20. Потім процідити через сито.
Яйця розділити на жвотки та білки. Жовтки збити з цукром, ваніліном і маслом, додати просіяне борошно з розпушувачем.

Додати мак, подрібнені горіхи, курагу, інжир і родзинки.


Окремо збити білки до крутих піків і дуже обережно ввести їх в тісто. Мішати лише за годинниковою стрілкою.

Викласти тісто в змащену маслом і встелену пергаментом форму (я використовувала круглу, діаметр – 28 см).

Випікати маківник 30-40 хвилин при 180°С. Дати охолонути в формі.

Нарізати й притрусити цукровою пудрою.


 

солодка випічка, маківник, пиріг з маком, інжир, горіхи, родзинки, мак, сухофрукти, курага, польська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Куглоф – найсмачніша у світі французька здоба
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 7614
Традиційна австрійська випічка, яка міцно увійшла в культуру Франції. Її навіть вважають національним ельзаським десертом.
Простий малай на кефірі та варенні
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1384
Ідеальний рецепт на той випадок, коли треба використати відкриту банку варення, яке і їсти вже не хочеться, і викинути шкода.
Чізкейк «Халіф на годину»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 975
Чому «Халіф на годину»? Автор десерту запевняє, що рівно стільки готується це диво та рівно стільки йому «царювати» на вашому столі під час чаювання.
Англійські великодні хрестові булочки «Hot cross buns»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 919
Ця випічка особливо підійде тим, у кого немає часу на випікання традиційних пасок до Великодня.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 2:
Від: Світлана Яськова17.12.2015 21:49Юлія, спробуйте. Рецепт абсолютно не клопіткий і дуже вдалий. Маківник завжди виходить високим та пишним. Можна ще більше спростити процес приготування, використовуючи замість сухого маку готову макову начинку.
Від: Мойсеєнко Юлія17.12.2015 21:23Мммм.. яка смакота! Треба обов'язково приготувати.