clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
21 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1069

Курячі крильця в гострому шоколаді


Фото: автора

Коли я знайшла цей рецепт на просторах Інтернету, то заздалегідь знала, що буде смачно, але щоб тааак!

Коли чоловік побачив, що саме я збираюся готувати, то назвав мене маніячкою й нервово запитував, чи я часом нічого не переплутала. Проте після дегустації, примруживши від насолоди очки, попросив, щоб я обов’язково ще приготувала таку потворно смачну річ. Немає ніякого сумніву, що такий сміливий експеримент видався вдалим. Впевнена, що рецепт буде жити у нас вічно! Чого і вам бажаю!


Інгредієнти:
1 кг курячих крилець, стручок червоного гострого перцю чилі, 5 ст. л. соєвого соусу, 80 г гіркого шоколаду (70-80% какао), сіль, спеції "до курки", олія, м'ята.


Приготування:
Крильця натерти сіллю та спеціями.

Обсмажити на олії з обох боків до рум'яного кольору.


На іншій сковорідці обсмажити гострий перчик (без насіння), нарізаний тонесенькими смужечками.


Влити соєвий соус і подрібнений шоколад. Тушкувати все разом на невеликому вогні 1-2 хвилини (поки шоколад повністю не розплавиться).


Вилити соус в крильця і тушкувати разом 5-7 хвилин при закритій кришці, але періодично помішуючи. Подати з м'ятою.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: просто шок від такого несподіваного поєднання! Шоколад стає не просто гостреньким, але й солоненьким. Він ідеально відтіняє та доповнює курятину. А залишки соусу пішли у нас на «ура» як підлива до рису.


 

М`ясо та субпродукти, курячі крильця, крильця в шоколаді, шоколад, перець чилі

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Люля-кебаб на мангалі – смачна альтернатива шашлику
м`ясо та субпродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1020
Соковиті, ароматні, пікантні а-ля котлетки-ковбаски, дуже популярні на Кавказі, в Середній Азії та Туреччині.
Котлети з фаршем, кабачками та сиром сулугуні
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1039
Рецепт простенький, а результат — смачненький.
Свинина зі сливами – приголомшливе смакове поєднання
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1037
Чудовий соус ідеально доповнює м’ясо!
Куряча печінка по-італійськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 972
Дуже смачна, легка й швидка в приготуванні а-ля запіканка, рецептом якої зі мною поділився один знайомий шеф-кухар італійського ресторанчика.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: