clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
22 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1473

Салат із дайконом, куркою та кукурудзою


Фото: автора

Ніжний, красивий, корисний салат на щодень.

Дайкон вдало поєднує в собі властивості редьки й редиски. В ньому немає того незаперечного смаку, який властивий звичайній редьці, оскільки гірчичні олії в ньому не містяться. Шкірка дайкону тоненька, як у редиски, а на смак він дуже соковитий і майже солодкий. Саме тому чудово поєднується не лише з овочами, але й з м'ясом і сиром. Тут потрібно ще згадати про властивість дайкону — розщеплення жирної або крохмалистої їжі. Такий салат буде доречним до смаженої картоплі чи м'яса. Сезон дайкону оголошується відкритим!

Інгредієнти:
200 г дайкона, 100 г моркви, 300 г курячого філе, 200 г консервованої кукурудзи, петрушка.
Заправка: 2-3 ст. л. олії, 1 ст. л. лимонного соку, 1 зубок часнику, сіль, цукор, приправа «До моркви по-корейськи» — за смаком.

Приготування:
Редьку дайкон і моркву почистити й натерти на тертці для корейської моркви.

Інгредієнти для заправки змішати й вилити цю суміш до овочів. Перемішати. Додати кукурудзу.


Куряче м'ясо відварити й нарізати подовгастими смужками.


Додати курку в салат і все ретельно перемішати.

Залишити на декілька хвилин, щоб всі інгредієнти «подружилися» між собою, і подати (мені подобається порційна подача у високих келихах чи креманках для салатів-коктейлів. Так страва виглядає ошатнішою та святковішою). Прикрасити зеленню петрушки.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: Любителі гострих страв можуть додати гострий перчик чилі й часник, дрібно нарізані. Для прикраси підійде чорний кунжут. 

салати, салати без майонезу, дайкон, страви з курятини, консервована кукурудза

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат "Дует томатів та насіння"
салати
Світлана ЯСЬКОВА 978
Легкий, свіжий, пікантний та хрусткий салатик з невеликою кислинкою.
Салат із абрикосами, куркою та сиром
салати
Світлана ЯСЬКОВА 860
Літній, легкий, яскравий салатик для любителів поєднанням’яса та фруктів.
Салат із «плющеними» томатами чері, базиліком та м’ятою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 766
Ця страва для тих, хто шукає прості, швидкі й доступні рецепти, але з «родзинкою».
Вірменський салат із запечених овочів – класика східної кухні
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1066
Надзвичайно смачний, корисний, ароматний і соковитий!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: