clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

22 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1380

Салат із дайконом, куркою та кукурудзою


Фото: автора

Ніжний, красивий, корисний салат на щодень.

Дайкон вдало поєднує в собі властивості редьки й редиски. В ньому немає того незаперечного смаку, який властивий звичайній редьці, оскільки гірчичні олії в ньому не містяться. Шкірка дайкону тоненька, як у редиски, а на смак він дуже соковитий і майже солодкий. Саме тому чудово поєднується не лише з овочами, але й з м'ясом і сиром. Тут потрібно ще згадати про властивість дайкону — розщеплення жирної або крохмалистої їжі. Такий салат буде доречним до смаженої картоплі чи м'яса. Сезон дайкону оголошується відкритим!

Інгредієнти:
200 г дайкона, 100 г моркви, 300 г курячого філе, 200 г консервованої кукурудзи, петрушка.
Заправка: 2-3 ст. л. олії, 1 ст. л. лимонного соку, 1 зубок часнику, сіль, цукор, приправа «До моркви по-корейськи» — за смаком.

Приготування:
Редьку дайкон і моркву почистити й натерти на тертці для корейської моркви.

Інгредієнти для заправки змішати й вилити цю суміш до овочів. Перемішати. Додати кукурудзу.


Куряче м'ясо відварити й нарізати подовгастими смужками.


Додати курку в салат і все ретельно перемішати.

Залишити на декілька хвилин, щоб всі інгредієнти «подружилися» між собою, і подати (мені подобається порційна подача у високих келихах чи креманках для салатів-коктейлів. Так страва виглядає ошатнішою та святковішою). Прикрасити зеленню петрушки.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: Любителі гострих страв можуть додати гострий перчик чилі й часник, дрібно нарізані. Для прикраси підійде чорний кунжут. 

салати, салати без майонезу, дайкон, страви з курятини, консервована кукурудза

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат «Божевільна редиска»
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1056
Смажена редиска це щось! Рекомендую всім спробувати!
Салат «Щаслива підкова» з чорносливом і куркою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1930
Він настільки цікавий і смачний, що навіть забуваєш про зайву калорійність майонезної заправки!
ПОСТИМО СМАЧНО: Салат «Селянський» із картоплею та квашеною капустою
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2146
Про рецепт можна сказати просто — «смак дитинства на тарілці»!
«Трав’яна» кухня: усе, що є на городі — згодиться на нашому столі!
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 778
Запевняють досвідчені городниці, які зі звичайних трав готують справжні кулінарні шедеври
Показати ще
Коментарів - 0: