Гаряча тема:
- Війна
Дайкон вдало поєднує в собі властивості редьки й редиски. В ньому немає того незаперечного смаку, який властивий звичайній редьці, оскільки гірчичні олії в ньому не містяться. Шкірка дайкону тоненька, як у редиски, а на смак він дуже соковитий і майже солодкий. Саме тому чудово поєднується не лише з овочами, але й з м'ясом і сиром. Тут потрібно ще згадати про властивість дайкону — розщеплення жирної або крохмалистої їжі. Такий салат буде доречним до смаженої картоплі чи м'яса. Сезон дайкону оголошується відкритим!
Інгредієнти:
200 г дайкона, 100 г моркви, 300 г курячого філе, 200 г консервованої кукурудзи, петрушка.
Заправка: 2-3 ст. л. олії, 1 ст. л. лимонного соку, 1 зубок часнику, сіль, цукор, приправа «До моркви по-корейськи» — за смаком.
Приготування:
Редьку дайкон і моркву почистити й натерти на тертці для корейської моркви.
Інгредієнти для заправки змішати й вилити цю суміш до овочів. Перемішати. Додати кукурудзу.
Куряче м'ясо відварити й нарізати подовгастими смужками.
Додати курку в салат і все ретельно перемішати.
Залишити на декілька хвилин, щоб всі інгредієнти «подружилися» між собою, і подати (мені подобається порційна подача у високих келихах чи креманках для салатів-коктейлів. Так страва виглядає ошатнішою та святковішою). Прикрасити зеленню петрушки.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: Любителі гострих страв можуть додати гострий перчик чилі й часник, дрібно нарізані. Для прикраси підійде чорний кунжут.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: