clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

23 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1156

Сирний пиріг «Сльози янгола» - справжнє кулінарне диво


Фото: автора

Ви бачили як плаче пиріг? Якщо приготуєте цей смаколик, то матимете таку нагоду.

Одного разу мені розповіли про рецепт неймовірно ніжного, чарівного пирога. Чари полягали в тому, що при його повному охолодженні на поверхні утворюються бурштинові крапельки-намистинки. За це простий сирний пиріг отримав красиву романтичну назву «Сльози янгола». Скажу чесно, результат перевершив всі мої очікування! Це дуже смачно, дуже красиво й ще дуже хвилююче.


Інгредієнти:
Для основи: склянка борошна, 1 ч. л. розпушувача, 80 г вершкового масла, 2 ст. л. цукру, яйце.
Для начинки: 500 г сиру, 0,5 склянки цукру, 3 жовтки, 1 ст. л. манки, 100 г сметани або густих вершків, ваніль.
Для суфле: 3 білка, 3 ст. л. цукрової пудри.


Приготування:
Борошно змішати з розпушувачем і порубати з охолодженим вершковим маслом. Яйця збити з цукром. Змішати все й вимісити тісто. Загорнути його в харчову плівку й покласти в холодильник на 30 хвилин.


В цей час можна приготувати начинку. Для цього змішати всі інгредієнти в блендері до однорідного стану.


Для суфле: збити білки в міцну піну, поступово додаючи пудру (якщо білки погано зіб'ються, ви не зможете побачити «слізки»).
Вийняти тісто з холодильника й викласти у форму зробивши бортик (діаметр форми у мене — 24 см) шаром 0,5 см.


Наверх викласти сирну начинку.

Випікати при 180ºС приблизно 20-30 хвилин. Потім вийняти, наверх викласти суфле й випікати ще 10-15 хвилин до золотавого кольору (не перепікайте!) Вимкнути духовку, відкрити дверцята і в такому стані залишити пиріг охолоджуватися. Через 40 хвилин дістати його і залишити до повного охолодження. Через півтори-дві години почнуть з'являтися слізки.


В ідеалі торт повинен простояти 5-6 годин, тоді він смакуватиме краще, а сльозок виділятиметься ще більше.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: мої слізки з’явилися через три години. Весь цей час я постійно бігала дивитися на пиріг і сама мало не плакала, коли ніяких змін не відбувалося. Проте, коли бурштинові краплини таки проявилися, у мене просто перехопило подих від такої краси. Я шалено собою пишалася й мені здавалося, що ніжнішого пирога не існує в світі. І смак повністю виправдовує його зовнішній вигляд.


 

солодка випічка, пиріг сльози янгола, сирна випічка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Бюджетна коврижка на варенні «Мурзілка»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 762
Вона така проста й завжди вдала, що приготувати її зможе навіть дитина!
Цукрова глазур для пасок, яка не липне й не кришеться
солодка випічка, десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1505
Завдяки желатину виходить просто ідеальне покриття для традиційної страви Великодня!
Тістечко «Білочка» із в’яленою журавлиною
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 571
Подібні смаколики часто-густо продаються в магазинах, але, повірте, з домашніми їх просто не порівняти!
Кекс у чашці за 3 хвилини (+ВІДЕОРЕЦЕПТ)
солодка випічка, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 838
Перший раз готувала випічку в мікрохвильовці. Дуже боялася, що не вийде, але даремно! Все просто супер, дуже смачно й просто.
Показати ще
Коментарів - 0: