clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

28 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 935

Новорічне меню: щука, фарширована сьомгою


Фото: автора

Фарширована риба завжди виглядає ошатно на будь-якому святковому столі. А фарширована щука взагалі вважається царською стравою.

Це рецепт не традиційний, адже до фаршу додається жирненька сьомга. Завдяки цій рибці страва виходить соковитою та дуже ніжною. І не думайте, що фарширувати рибу — справа трудомістка. Головне, зняти шкірку, а далі все піде як по маслу. Я, як дружина рибалки, зафарширувала у своєму житті безліч риб і можу з упевненістю сказати, що щука – це найкращий варіант для аматора. Оскільки шкірку із неї знімати досить легко, вона щільна й практично не рветься.


Інгредієнти:
Щука (у мене тушка приблизно 2 кг), 300 г сьомги, 100 г свинячого сала, 2 цибулини, сіль, чорний мелений перець, яйце, морквина, 200 г білого батону, молоко, 2 ст. л. майонезу, 1 ч. л. гірчиці в зернах, 1 ч. л. лимонного соку.


Приготування:
Щуку обробити: почистити від луски, видалити зябра, випатрати. Підрізати основну кістку біля голови та хвоста, але так, щоб не пошкодити шкіру. Робити неглибокі надрізи, обережно відокремлюючи шкіру від тушки.


Філе відокремити від кістки й перекрутити його разом сьомгою через м'ясорубку.

Потім перемолоти цибулю і сало. Батон замочити в молоці, ретельно відтиснути й додати у фарш. Додати яйце, натерту на дрібній тертці та обсмажену на олії моркву. Посолити, поперчити. Все ретельно перемішати й відбити масу.

Наповнювати нею рибу й зашити її нитками.

Перекласти щуку на деко нитками донизу.

Змішати гірчицю, майонез і сік лимона. Змастити тушку й голову щуки цим соусом.

Випікати при температурі 180ºС близько години.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: у мене завжди залишається трохи рибного фршу, проте цього разу його було ну дуууже багато. Тому я сформувала невеличкі рибні крокети, обкачала їх у сухарях й виклала на деко навколо щуки. Запікала все разом до красивого золотавого кольору. Потім щуку подавала на закуску, а рибні крокети на гаряче. Можна потім протушкувати їх у томаті з овочами. Будете мати ще одну цікаву страву. Або ж заморозити фарш у морозильній камері й потім за необхідності використати для рибних котлет або юшки з рибними кнелями.


 

риба та морепродукти, закуски, фарширована щука, рибні крокети, сьомга, щука

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 4219
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1505
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Оселедець у чайно-гірчичному соусі
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2519
Звісно, жирненький свіжий оселедчик смачний і сам по собі, але спробуйте замаринувати його в такий спосіб і він вмить зникне зі столу!
Батон, запечений із копченою грудинкою та сиром (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
закуски, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 268
або Як «реанімувати» черствий батон?
Показати ще
Коментарів - 0: