clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
29 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1389

Імбирні пряники


Фото: автора

Новорічні традиційні смаколики, виготовляти та їсти які одне задоволення.

"Захворіла" ідеєю зробити свої пряники минулого року. Дуже хотілося прикрасити цікавими апетитними фігурками ялинку. Але тоді я спекла просте медово-імбирне печиво й прикрасила його білим айсингом. Цьогоріч я вже підготувалася ретельніше: придбала кольорові їстівні фломастери, новорічні вирубки, різні посипки й барвники. Рецепт пряників також вдаліший: вони виходять напрочуд ароматними, пряними. А скільки радості таке печиво принесе дітям, як під час поїдання, так і під час прикрашання. Пряники виходять спочатку досить жорсткими й хрусткими (коли охолонуть), а після прикрашання стають м'якшими.

Інгредієнти:
Тісто: 125 г меду, 3 склянки (250 г) борошна, 2 яйця, 1ч. л. соди, 2/3 склянки цукру, 125 г вершкового масла, по 1 ч. л. мелених спецій: імбиру, кориці, бад’яну, анісу, гвоздики, дрібка солі, ванілін.
Цукрова глазур: цукрова пудра, лимонна кислота на кінчику ножа, вода, харчові барвники.

Приготування:
Мед з маслом розтопити, додати цукор розмішати вінчиком. Додати соду, сіль. Варити до красивого бурштинового кольору.

Після того, як суміш трішки охолоне, ввести по одному яйця та спеції. Ретельно перемішати.
Борошно просіяти в миску, вилити медову суміш.

Замісити тісто (воно спочатку трішки липке, але після охолодження його структура зміниться й працювати із ним буде одне задоволення).

Поставити в холодильник мінімум на годину.


Тісто дістати, відрізати потрібні вам шматки й розкачувати їх у паляничку завтовшки близько 0,5 см. Видавити пряники формочками (я ще робила дірочки для стрічечок).

Викласти печиво на пергамент.

Випікати при 180ºС близько 10 хвилин (час залежить від товщини тіста; якщо випікати довше — пряники будуть твердішими, якщо менше, відповідно, м’якшими).

Для глазурі: пудру з барвником розводити водичкою до стану рідкої сметани й потім «вмочувати» у неї охолоджені пряники. Можна малювати на печиві білковою глазур’ю, шоколадом, їстівними маркерами.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: глазур дуже швидко застигає, тож працювати слід швидко. Я посипала ще присипкою, маком, подрібненими цукатами й кокосовою стружкою. Можна використовувати для оздоблення волоські горіхи та кольорові «морські камінчики».  

солодка випічка, новий рік, імбирні пряники, пряники, мед, імбир, спеції

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Яблучно-ожиновий пиріг від Джеймі Олівера
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1211
Плюс рецепт найкращого старовинного рецепту пісочного тіста (old-fashioned sweet shortcrust pastry).
Пиріг з малиною та ожиною в сметанному кремі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 836
Тісто пухке й пористе, а ягідки з кремом вологі й соковиті – поєднання дивовижне!
Сирний пиріг зі сливами «Язик проковтнеш»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1085
Дуже смачна випічка до чаю з простих та звичних інгредієнтів!
Конвертики з айвою, родзинками та шоколадом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 317
Для когось осінь — це гарбуз, яблука, груші та гриби, а для мене — ще й айва. Як же я її люблю і щороку чекаю з нетерпінням айвового сезону.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: