clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
5 Січня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 946

Курка, запечена з виноградом


Фото: автора

Мені сподобався фруктовий смак м'яса й аромат. Шкода, що не можу передати його аромат через монітор.

Поєднання курячого м'яса й кисло-фруктового смаку ананаса люблять практично усі, а качка з яблуками – взагалі шедевр. Фрукти, особливо кислуваті, надають птиці неповторний смак. Курка з виноградом – це соус зі свіжого винограду, в поєднанні з ніжним курячим м'ясом. Виноград занадто добре поєднується з ніжним м'ясом птиці, щоб знехтувати їм. М'ясо виходить найніжнішим, соковитим і пікантним.


Інгредієнти:
1 кг курятини (у мене кряча чверть), гроно чорного винограду (приблизно 400-500 г), спеції для курки: каррі, майорану, паприка, базиліка, орегано, 100 мл червоного сухого вина, сухий розмарин, сіль, оливкова олія, червона цибулина.


Приготування:
Курячу чверть нарізати порційними шматками. Посолити, натерти приправами (всі спеції я змішую з 50 г оливкової олії). Курятину залишити для маринування на 30 хвилин.
Гроно винограду помити, обсушити й обібрати ягоди. Цибулю нарізати півкільцями. В жаростійку форму викласти половину порції винограду з цибулею.

Потім викласти поверх курячі гомілки.

На них – виноград і цибуля, які залишилися. Полити зверху вином.

Відправити в заздалегідь розігріту до 200°С духовку. Запікати 15 хвилин. Потім дістати форму з духовки, накрити її фольгою й відправити назад у духовку ще приблизно на 30-35 хвилин. Таким чином м'ясо тушкується в рідині з власного соку, вина й соку, який виділився з винограду.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо ви любите засмажену курочку то залиште страву на грилі ще на декілька хвилин до зарум’янювання.
 

М`ясо та субпродукти, страви з курятини, курка з виноградом, вино, куряча чверть, виноград

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Курячі крильця «Персиково-м’ятний рай»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 629
Курятина чудово поєднується з будь-якими фруктами та ягодами. Проте в такій «компанії», вона набуває незвичного, проте дуже оригінального смаку!
Галушки шпецле по-німецьки зі свининою та овочами
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 45
Можуть бути як гарніром, так і подаватися окремо. Це одна з найпопулярніших страв баварської кухні, яка подається практично в кожному німецькому ресторані.
Яловича печінка у вишневому соусі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 718
Це по-справжньому аристократично-екзотична страва, яка дуже яскраво виглядає на святковому столі.
Качка в рукаві, фарширована яблуками та айвою
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 800
М’ясо настільки м’якеньке, що буквально відстає від кісток!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: