Гаряча тема:
- Війна
Поєднання курячого м'яса й кисло-фруктового смаку ананаса люблять практично усі, а качка з яблуками – взагалі шедевр. Фрукти, особливо кислуваті, надають птиці неповторний смак. Курка з виноградом – це соус зі свіжого винограду, в поєднанні з ніжним курячим м'ясом. Виноград занадто добре поєднується з ніжним м'ясом птиці, щоб знехтувати їм. М'ясо виходить найніжнішим, соковитим і пікантним.
Інгредієнти:
1 кг курятини (у мене кряча чверть), гроно чорного винограду (приблизно 400-500 г), спеції для курки: каррі, майорану, паприка, базиліка, орегано, 100 мл червоного сухого вина, сухий розмарин, сіль, оливкова олія, червона цибулина.
Приготування:
Курячу чверть нарізати порційними шматками. Посолити, натерти приправами (всі спеції я змішую з 50 г оливкової олії). Курятину залишити для маринування на 30 хвилин.
Гроно винограду помити, обсушити й обібрати ягоди. Цибулю нарізати півкільцями. В жаростійку форму викласти половину порції винограду з цибулею.
Потім викласти поверх курячі гомілки.
На них – виноград і цибуля, які залишилися. Полити зверху вином.
Відправити в заздалегідь розігріту до 200°С духовку. Запікати 15 хвилин. Потім дістати форму з духовки, накрити її фольгою й відправити назад у духовку ще приблизно на 30-35 хвилин. Таким чином м'ясо тушкується в рідині з власного соку, вина й соку, який виділився з винограду.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо ви любите засмажену курочку то залиште страву на грилі ще на декілька хвилин до зарум’янювання.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: