clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

5 Січня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 773

Курка, запечена з виноградом


Фото: автора

Мені сподобався фруктовий смак м'яса й аромат. Шкода, що не можу передати його аромат через монітор.

Поєднання курячого м'яса й кисло-фруктового смаку ананаса люблять практично усі, а качка з яблуками – взагалі шедевр. Фрукти, особливо кислуваті, надають птиці неповторний смак. Курка з виноградом – це соус зі свіжого винограду, в поєднанні з ніжним курячим м'ясом. Виноград занадто добре поєднується з ніжним м'ясом птиці, щоб знехтувати їм. М'ясо виходить найніжнішим, соковитим і пікантним.


Інгредієнти:
1 кг курятини (у мене кряча чверть), гроно чорного винограду (приблизно 400-500 г), спеції для курки: каррі, майорану, паприка, базиліка, орегано, 100 мл червоного сухого вина, сухий розмарин, сіль, оливкова олія, червона цибулина.


Приготування:
Курячу чверть нарізати порційними шматками. Посолити, натерти приправами (всі спеції я змішую з 50 г оливкової олії). Курятину залишити для маринування на 30 хвилин.
Гроно винограду помити, обсушити й обібрати ягоди. Цибулю нарізати півкільцями. В жаростійку форму викласти половину порції винограду з цибулею.

Потім викласти поверх курячі гомілки.

На них – виноград і цибуля, які залишилися. Полити зверху вином.

Відправити в заздалегідь розігріту до 200°С духовку. Запікати 15 хвилин. Потім дістати форму з духовки, накрити її фольгою й відправити назад у духовку ще приблизно на 30-35 хвилин. Таким чином м'ясо тушкується в рідині з власного соку, вина й соку, який виділився з винограду.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо ви любите засмажену курочку то залиште страву на грилі ще на декілька хвилин до зарум’янювання.
 

М`ясо та субпродукти, страви з курятини, курка з виноградом, вино, куряча чверть, виноград

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Milanesa a la Suiza – відбивна по-аргентинськи під сиром із соусом «Бешамель»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 277
Рецептом та особливостями приготування зі мною поділилася одна знайома з кулінарного форуму, яка якийсь час жила в Кордові. За її словами міланеса – це справжній місцевий кулінарний культ!
М'ясо «Панське» під пікантним чорничним соусом
м`ясо та субпродукти, рецепти від читачів
Аврора Крейнес 405
Дуже ароматне й смачне. А ще м'ясо виходить таким м’яким, що його можна їсти одними губами.
Тушкований кролик у червоному вині
м`ясо та субпродукти, рецепти від читачів
Анка Кофеманка 689
Страва найкраще смакує із картопляним пюре та рисом. Хоча і без гарніру вона пречудова!
Шашлик із «родзинкою» за рецептом мого батька
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1395
Саме в такий спосіб смажать м’яско відомі м’ясоїди та шашликолюби.
Показати ще
Коментарів - 0: