clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
6 Січня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1158

Пиріг «Тепла ковдра»


Фото: автора

Справжня зимова випічка – ароматна, повітряна, а ще «затишна» й «тепла», як улюблена ковдра.

Побачивши якось рецепт на одному з кулінарних сайтів, одразу загорілася спекти його. Сподобалася ідея та зовнішній вигляд. Крім того, пиріг дуже простий, його приготування вимагає мінімум зусиль, у той же час він оригінальний та смачний.


Інгредієнти:
Для тіста: 3 яйця, 100 г цукру, пачка ваніліну, 1-2 ст. л. какао, 2 ст. л. сметани, 1 ст. л. коньяку, 60 мл соняшникової олії, 160 г борошна, 9 г розпушувача, 50 г мелених волоських горіхів.
Для сирного крему: 250 г сиру, яйце, 30-40 г цукрової пудри, 20 г крохмалю або пакетик пудингу (я використовувала карамельний пудинг).


Приготування:
Яйця, цукор, ванільний цукор збити міксером. Влити сметану, коньяк та олію і ще раз збити.

Змішати борошно, розпушувач і просіяти в яєчно-цукрову суміш. Додати мелені горіхи. Обережно розмішати й всипати какао. Знову перемішати ложкою (тісто виходить середньої густини, як домашня сметана).
Для крему змішати всі складові в блендері.
Форму застелити папером для випічки (у мене квадратна 33 х 33 см). Вилити туди тісто й розрівняти ложкою.

Зверху за допомогою кондитерського мішка або шприца зробити сітку з крему.


Випікати пиріг у заздалегідь розігрітій духовці при 180°С приблизно 30-40 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.

Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: в оригінальному рецепті був яєчний лікер, але я взяла на себе сміливість й замінила його на сметану з коньяком. Ви також можете замінити його чим завгодно – амаретто, ромом, будь-яким іншим лікером типу «Бейліс». Загалом, чим-небудь ароматним.
 

солодка випічка, пиріг тепла ковдра, горіхи, сир

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Брауні «Червоний оксамит» («Red Velvet») із вишнею
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 659
Це поєднання двох моїх найулюбленіших смаколиків — брауні та бісквіту «Червоний оксамит». В результаті вийшло дуже смачне тістечко, з насиченим шоколадним смаком та красивим червоним відтінком!
Тістечко «Мільфей» із конфітюром і малиною
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 749
Поєднання листкового тіста, яке буквально тане у роті, найніжнішого крему, ароматного конфітюру й свіжої малини утворює просто божественний смак.
Різдвяний сирний штоллен – найсмачніший в світі кекс
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 902
Це німецький класичний смаколик, який готують за 2-4 тижні до Різдва й витримують у прохолодному місці, щоб він набув свого традиційного приголомшливого смаку й аромату. При цьому він анітрохи не черствіє!
Німецький маковий сирник
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1647
Високий, апетитний, великий, ніжний і просто мега маковий! З чашкою гарячого шоколаду – справжня спокуса!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: