Гаряча тема:
- Війна
Після розкішного багатого новорічного та різдвяного застілля господині до того втомлюються від кухні, що лише одна думка про приготування їжі псує настрій. Але годувати рідних все одно потрібно й на допомогу приходять прості рецепти без «заморочок». Салати з дайкону саме із цієї серії.
Інгредієнти:
Морква, дайкон, сир сулугуні, кріп.
Заправка: сік лимона, рослинна олія (будь-яка, але пахуча, нерафінована), шматочок тертого кореня імбиру, 2 зубки часнику (серцевинку видалити), соєвий соус, мед, сушений базілік, сіль.
(Кількість інгредієнтів не пишу, все на свій смак).
Приготування:
Коренеплоди почистити, помити й нарізати тонкою соломкою.
Зелень подрібнити, додати в салат.
Сир також нарізати соломкою.
Для заправки: з'єднати всі інгредієнти в маленькій чашечці, інтенсивно розмішати й трішки дати настоятися (наполягаю саме на такому способі підготовки заправки, оскільки вона набуває консистенції соусу й має дуже ароматну й однорідну текстуру).
З'єднати заправку з салатом, перемішати, відправити в холодильник на годинку.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: соковитий дайкон нагадує за смаком щось середнє між редискою і ріпою, а м'який сир сулугуні згладжує різкість дайкону. Саме тому мій чоловік, який не надто шанує цей овоч, із задоволенням їв цей салатик. Можу сказати, що зі всіх варіантів страв із дайкону, цей рецепт найвдаліший. За бажанням, можна всі інгредієнти не нарізати, а натерти на тертці. Тоді салат буде соковитішим, але й з’їсти його слід одразу ж.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: