Гаряча тема:
- Війна
Принаймні, саме так мені хочеться думати, коли рука так і тягнеться за черговим шматочком. В цьому кексі мені подобається геть усе – починаючи від смішної назви й закінчуючи повітряною структурою та сонячним яскраво-помаранчевим кольором. Я щирий фанат різних морквяних пирогів. Сподіваюся, що такий смаколик припаде до душі і вам.
Інгредієнти:
2 склянки дрібно натертої моркви, склянка манки, склянка борошна, 2 яйця, склянка цукру, ванілін, 1 ч. л. соди гашеної оцтом, склянка кефіру або натурального йогурту, 150 г вершкового масла, жменя родзинок та фініків (можна будь-яких сухофруктів), цукрова пудра (для посипання).
Приготування:
Залити манку кефіром і залишити на 20-30 хвилин.
Натерти моркву на дрібній тертці й відтиснути сік (автор оригінального рецепту запевняє, що чим сухішою буде морква, тим краще; але я не відтискала взагалі, адже люблю вологу випічку).
Яйця збити з цукром, додати ваніль, розтоплене масло й перемішати. Соду погасити оцтом і влити в суміш.
Додати просіяне борошно, перемішати й всипати моркву та сухофрукти.
Наприкінці додати вже манку з кефіром і обережно перемішати ложкою (якщо це робити міксером, то готовий пиріг буде надто щільним).
Підготувати форму (у мене прямокутна для випікання хліба 10х28 см) – змастити маслом та посипати сухарями або манкою. Викласти масу.
Випікати при 190-200°С 40-45 хвилин до красивої рум'яної скоринки.
Обережно дістати, остудити та посипати пудрою.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: із цієї порції у мене вийшло 2 прямокутних кекси - один великий і високий, а інший трішки менший.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: