clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

17 Січня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1793

Салат зі свининою та омлетом Тамаго-які


Фото: автора

Нежирне м'ясо з рум'яною скоринкою, повітряний омлет і гостренька, низькокалорійна морквинка… Незвичний як на смак, так і на вигляд салатик, соковитий і смачний.

Любителі суші вже напевно чули про японський омлет, який відрізняється своєю оригінальною формою і солодкуватим смаком. Крім того, що Тамаго-які використовують, як верхній шар чи начинку суші, його ще можна подавати як самостійну страву на сніданок чи використовувати як інгредієнт у салатах.

Інгредієнти:
100 г готової моркви по-корейськи, 200 г нежирної свиної вирізки, сіль, перець, кунжут.

Для японського омлету Тамаго-які: 4 яйця, 1 ст. л. саке (я брала сухе біле вино), 1 ст. л. цукру, 1 ст. л. соєвого соусу.

Приготування:
М'ясо помити, нарізати довгенькими смужками, обсмажити на олії до готовності. Сіль і перець за смаком.

Готове м'ясо викласти на паперову серветку.

Приготування японського омлету: змішати всі складові до однорідної маси.

На розігріту, змащену олією сковорідку вилити декілька ложок омлету і спекти звичайний тонкий млинець. Згорнути його трубочкою, щоб вийшов рулет завширшки 4-5 см. Відсунути отриманий рулет на край сковорідки. На звільнене місце вилити ще декілька ложок омлету (важливо, щоб новий млинець по всій довжині стикався з вже наявним рулетом).

Підрум'янити й обернути вже наявний млинчик в новий шар омлету. Використовувати потрібно всю яєчну масу для отримання товстого багатошарового рулету-омлету. 

Охолодити, нарізати брусочками потрібного розміру.


Моркву по-корейськи я зробила заздалегідь, у мене вона була не сильно гостра, солодка і ніжна, натерта тонко-тонко (маринувала в лимонному соці, олії, солі, цукрі та приправі "Для моркви по-корейськи"). Для смаку я ще додала зубок часнику.

У салатник викласти моркву по-корейськи, охолоджене м'ясо, шматочки японського омлету. Все ретельно перемішати. Зверху посипати зернами кунжуту, які попередньо слід трішки підсмажити.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: перемащувати салат нічим не потрібно, адже практично кожен компонент готуався із вироситанням олії. Крім того, морква також пустила сік і цієї рідини цілком достатньо аби страва була дуже соковитою.
 

салати, тамаго-які, японський омлет, корейська морква, свинина, салати без майонезу, японська кухня, кунжут

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат «Божевільна редиска»
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1060
Смажена редиска це щось! Рекомендую всім спробувати!
Традиційний овочевий салат на новий незвичний лад
салати
Світлана ЯСЬКОВА 180
Напевно, кожна господиня з початком сезону ранніх овочів готує салатик із редиски, огірків та яєць, де всі інгредієнти нарізуються часточками. Але я хочу запропонувати вам іншу подачу цієї звичної всім страви.
Салат "Дівчача радість" із курки, ківі та корейської моркви
салати
Світлана ЯСЬКОВА 767
Поєднання інгредієнтів незвичне, але дуже цікаве – страва виходить легкою, свіжою та смачною.
Салат «Щаслива підкова» з чорносливом і куркою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1937
Він настільки цікавий і смачний, що навіть забуваєш про зайву калорійність майонезної заправки!
Показати ще
Коментарів - 4: