clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
18 Січня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1274

Вівсяне печиво за ДСТУ


Фото: автора

Чудове печиво — ніжне, хрустке, розсипчасте і корисне. Нарешті я знайшла саме ТОЙ рецепт.

Єдина проблема — розрахувати кількість інгредієнтів без кухонної ваги досить складно. Навіть і не знаю, наскільки важливо дотримуватися суворих пропорцій, я робила все так, як і було зазначено в оригінальному рецепті. Печиво вийшло мегасмачне й дуже нагадує ті золотаві пахучі прянички, які мама купувала мені в дитинстві. Якщо спеціального електронного пристрою для зважування у вас немає, можна скористатися різними таблицями вимірювання, яких в Інтернеті є безліч.

Інгредієнти:
196 г пшеничного борошна, 84 г вівсяного борошна (можна замінити змеленими у кавомолці вівсяними пластівцями), 100 г цукру, 2 ч. л. яблучного повидла (у мене густий джем з кізілу), 80 г вершкового масла (або 4045 мл рафінованої олії), 0,5 ч. л. кориці, 2 ч. л. ванільного цукру, 0,5 ч. л. соди+оцет, 2 ст. л. родзинок, 6 ст. л. гарячої води.

Приготування:
Дуже зручно змішувати інгредієнти для тіста в невеликому блендері з ножами.
Спочатку потрібно змолоти родзинки, потім додати до них шматочки масла, цукор, корицю, ванілін. Збивати в блендері півхвилини, потім перекласти суміш в глибоку миску.


В гарячій воді розвести сіль. Всипати в миску з масляно-родзинковою сумішшю вівсяне борошно й 1 ст. л. підсоленої води.

Все ретельно перемішати. Додати пшеничне борошно, гашену соду, повидло, влити іншу воду й знову все перемішати до однорідності.


Від готового тіста відщипувати однакові шматочки (можна відміряти на вагах по 20 г), скачувати з них кульки, приплюскувати й викладати на деко, встелене пергаментом (витримувати відстань між печивом, оскільки воно в процесі випікання збільшиться практично втричі).


Випікати в попередньо розігрітій до 200-220ºС духовці протягом 12-15 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: оскільки мої хлопці печиво просто обожнюють, то я замісила одразу ж дві порції. В результаті у мене вийшло 47 печенюшок стандартного «магазинного» розміру — ароматних, апетитних, з характерною сіточкою тріщинок. Рецепт дуже вдалий та легкий, а аромат в квартирі... Однозначно рекомендую! 

солодка випічка, вівсяне печиво, смак дитинства, печиво, вівсяне борошно, випічка без яєць

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Пиріг з малиною та ожиною в сметанному кремі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 822
Тісто пухке й пористе, а ягідки з кремом вологі й соковиті – поєднання дивовижне!
Тарт з абрикосами, персиками та шовковицею в пудинговій заливці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 813
Випічка — сама бездоганність! Ніжна, яскрава, соковита та сонячна!
Яблучно-ожиновий пиріг від Джеймі Олівера
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1203
Плюс рецепт найкращого старовинного рецепту пісочного тіста (old-fashioned sweet shortcrust pastry).
Лимонний манник із фініками та родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1183
Це смачна, оригінальна і нескладна випічка, яка базується на використанні манної крупи замість борошна.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: