ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Ідеальний яблучний пиріг із ніжним карамельним пудингом

23 Січня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 8350

Фото: автора

Рецепт із категорії «не складно, але дуууже смачно»!

Неповторна, легка й дуже смачна випічка. А поєднання розсипчастого пісочного тіста, кисло-солодких яблук і легкого карамельного пудингового крему просто розкішне!


Інгредієнти:
Пісочне тісто: 500 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, ванілін, 250 г вершкового масла кімнатної температури, 200 г цукру, яйце та яєчний жовток, 1-2 ст. л. сметани.
Крем: 2 пачки по 40 г кожна ванільно-карамельного пудингу в порошку (продається у всіх супермаркетах), 700 мл молока, 6 ст. л. цукру.
Начинка: 5-6 середніх яблук, 2-4 ст. л. панірувальних сухарів, сік 1/3 лимона для збризкування яблук.


Приготування:
Борошно просіяти з розпушувачем і ваніліном, додати нарізане шматочками м'яке масло і ретельно перетерти. Додати цукор, яйце з жовтком, перемішати. Додати сметану й замісити м'яке еластичне тісто. Поділити його на дві рівні частини й поставити в холодильник на 1-1,5 години.
Яблука почистити, розділити на 4 часточки, видалити серцевину. Кожну четвертинку нарізати тонкими пластинками. Скропити приготовані яблука соком лимона. Одну частину тіста розподілити по дну форми (у мене форма роз'ємна діаметром 28 см), зробивши невеликі борти. Її попередньо слід змастити вершковим маслом. Викласти красиво по колу шматочки яблук (у мене вийшло в два ряди).


500 мл молока довести до кипіння. У 200 мл холодного молока розвести пудингову суміш і цукор до однорідного стану.

Обережно тонкою цівкою ввести в кипляче молоко. Крем довести на повільному вогні до перших бульбашок.
Яблука залити гарячим кремом.


З другої половини тіста розкачати прямокутник завтовшки 5 мм. І нарізати його смужками. Викласти красиву решітку на поверхні пирога. Випікати при 200ºС близько 40-50 хвилин.


Виймати пиріг з форми краще тоді, коли він повністю охолоне. Під кінець посипати цукровою пудрою.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: як я не силилася зачекати до повного охолодження пирога, моєї сили волі так і не вистачило. В результаті, я його розрізала трішки завчасно й шматочок втратив форму. Але довго шкодувати не довелося – пиріг неймовірно смачний у теплому вигляді! Вже потім, після холодильника, шматочки відрізалися ідеально рівненько й виглядали дуже естетично. Смак також змінився, став ще цікавішим.


 

солодка випічка, яблучний пиріг, карамельний пудинг, яблука

Коментарі:

  Так  Ні, дякую