clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
24 Січня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1217

Куряча печінка по-французьки «Форрестер» – любителям субпродуктів та грибів присвячується


Фото: автора

Ситна та проста страва на французький манер. З розряду – «неймовірно смачно».

Всі інгредієнти обсмажуються дуже швидко й окремо, тому їх потрібно підготувати заздалегідь. Щоб печінка вийшла соковитою і м'якою, її слід обсмажувати маленькими порціями на дуже гарячій сковорідці у великій кількості олії. А потім обов’язково викласти на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.


Інгредієнти:
1 кг курячої печінки, 500 г шампіньйонів, 2 цибулини, 2 зубки часнику, 1 ч. л. меленої паприки, склянка білого сухого вина, 3 помідора, 0,5 ч. л. насіння фенхелю (я замінила на кмин — такий у мене був настрій!), 100 г борошна, оливкова олія та вершкове масло для обсмажування, сіль, перець за смаком.


Приготування:
Змішати борошно з паприкою. Видалити з печінки сполучні плівки, помити, викласти на паперові серветки, дати як слід обсохнути. Обкачати в борошні шматки печінки, відставити у бік.


Гриби помити й обсушити, нарізати великими шматками (якщо дрібненькі — залишити цілими). Обсмажити на сильному вогні у суміші олії та вершкового масла протягом 2-3 хвилин із усіх боків до золотавої скоринки. Перекласти гриби в сотейник.


На цьому ж жирі обсмажити цибулю і часник. Перекласти до грибів.


У сковорідці, де готувалися гриби та цибуля, обсмажити печінку невеликими порціями з усіх боків до рум'яної скоринки. За необхідності додати ще олії.

Перекласти печінку до грибів і цибулі. Влити в сковорідку вино, додати насіння фенхелю (кмину). Уварювати соус протягом 5 хвилин і залити ним гриби, цибулю з часником і печінку. Посолити, поперчити, перемішати. Помідори помити, облити окропом і зняти з них шкірку. М'якоть нарізати великими кубиками. Додати в страву з печінки.

Перемішати й протушкувати протягом 3 хвилин.


 

М`ясо та субпродукти, печінка, французька кухня, гриби, форрестер

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Кучмачі з курячих субпродуктів по-грузинськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 498
Пряна, гостра й надзвичайно ароматна гаряча страва.
М’ясо на соляній «подушці» (Salzbraten)
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 564
Популярний рецепт німецької кухні для лінивих господині. Ідеальний, коли намічається велике святкування, а часу в обмаль.
Куряча печінка по-італійськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 669
Дуже смачна, легка й швидка в приготуванні а-ля запіканка, рецептом якої зі мною поділився один знайомий шеф-кухар італійського ресторанчика.
Деруни у горщиках по-галицьки, запечені із м’ясом та сметаною
м`ясо та субпродукти, овочеві страви, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1090
Цікава святкова інтерпретація всім відомої буденної страви.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: