clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
25 Січня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 4230

Сирник «Кокосові хмаринки» - смачні галицькі традиції

Сирник подавайте з ягодами чи розтопленим шоколадом.
Сирник подавайте з ягодами чи розтопленим шоколадом. Фото: автора

Львівський сирник — легкий і ніжний десерт, без якого не можна собі уявити жодної кав`ярні Львова.

Рецепт сирника у львівських господинь передається із покоління в покоління й у кожній сім’ї щиро переконані, що саме їхній варіант цієї смакоти найправильніший та найсмачніший. Я ж постійно відшукую різні варіації сирників і скрупульозно перетягую їх до своєї кулінарної копілочки. Як на мене, чим їх більше, тим краще. Рецептів є багато, але суть одна: сирник мусить бути.

Інгредієнти:
Тісто: яйце, 100 г цукру, 100 г вершкового масла, 250 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, ванілін.
Сирна маса: 1 кг сиру, склянка цукру, 4 яйця, 6 жовтків, ванілін, 200 мл молока, 100 мл рафінованої олії, 4 ст. л. манки, 3 ст. л. крохмалю, 100 г родзинок.
Кокосова маса: 6 білків, 6 ст. л цукру, 100 г кокосової стружки.
Склянка — 250 г, форма — 28 см у діаметрі.

Приготування:
Тісто: Розтерти масло з борошном та розпушувачем. Додати збите яйце з цукром та ваніліном. Замісити пісочне тісто (воно виходить дуже приємним на тотик, еластичним, м’яким та абсолютно не липне до рук). Форму застелити пергаментом, викласти тісто, формуючи високі бортики. 


Сирна маса: сир перемолоти на млинку (у ньому не повинно бути крупинок). Додати родзинки.

Яйця збити з цукром, додати решту інгредієнтів. Все ретельно вимішати з сиром.


Зверху на тісто вилити сирну начинку.

Пекти 40 хвилин при 180°С.


За цей час приготувати кокосову масу: збити білки з цукром, додати кокосову стружку.


Вийняти сирник із духовки й викласти зверху кокосову масу.

Випікати ще 20 хвилин.


Сирник повністю охолодити й лише потім вийняти із форми (краще залишити на ніч у холодильнику; до речі, львів’яни взагалі вважають, що справжній сирник має постояти на холоді день-два).

Подавати можна із ягодами, ягідними соусами, розтопленим шоколадом і навіть зі сметаним кремом.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: сирник виходить просто величезним і височезним! Не зважаючи на це, ми примудрилися з’їсти його за один день. Мабуть, це і є показник того, що цей смаколик неймовірно смачний. Сирний шар — це щось неймовірне! Текстура ніжна й однорідна, а кокос дуже вдало відтіняє смак сирника.  

солодка випічка, сирник, кокосові хмаринки, галицька кухня, львівський сирник, сир, родзинки, кокосова стружка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Лимонний манник із фініками та родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1033
Це смачна, оригінальна і нескладна випічка, яка базується на використанні манної крупи замість борошна.
Міні-круасанчики з вареною «згущенкою» (+рецепт швидкого листково-дріжджового тіста)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1054
Смаколик для тих, хто любить у випічці тонкий шар тіста й побільше начинки.
Шоколадний сметанник із ягодами «Усмішка негра»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 742
Під такою кумедною назвою приховується просто розкішний смаколик, в якому знайшлося місце і приємній гірчинці шоколаду, і ніжному сметанному суфле, і кислинці соковитих ягід.
Німецький абрикосовий пиріг з гарбузовим насінням
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 963
Простий, швидкий та невибагливий, але пишний, смачнючий і просто величезний! Навіть мої солодкоїжки подужали пиріг лише за два дні, хоча, зазвичай, «змітають» все за день.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: