clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
25 Січня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 6337

Сирник «Кокосові хмаринки» - смачні галицькі традиції

Сирник подавайте з ягодами чи розтопленим шоколадом.
Сирник подавайте з ягодами чи розтопленим шоколадом. Фото: автора

Львівський сирник — легкий і ніжний десерт, без якого не можна собі уявити жодної кав`ярні Львова.

Рецепт сирника у львівських господинь передається із покоління в покоління й у кожній сім’ї щиро переконані, що саме їхній варіант цієї смакоти найправильніший та найсмачніший. Я ж постійно відшукую різні варіації сирників і скрупульозно перетягую їх до своєї кулінарної копілочки. Як на мене, чим їх більше, тим краще. Рецептів є багато, але суть одна: сирник мусить бути.

Інгредієнти:
Тісто: яйце, 100 г цукру, 100 г вершкового масла, 250 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, ванілін.
Сирна маса: 1 кг сиру, склянка цукру, 4 яйця, 6 жовтків, ванілін, 200 мл молока, 100 мл рафінованої олії, 4 ст. л. манки, 3 ст. л. крохмалю, 100 г родзинок.
Кокосова маса: 6 білків, 6 ст. л цукру, 100 г кокосової стружки.
Склянка — 250 г, форма — 28 см у діаметрі.

Приготування:
Тісто: Розтерти масло з борошном та розпушувачем. Додати збите яйце з цукром та ваніліном. Замісити пісочне тісто (воно виходить дуже приємним на тотик, еластичним, м’яким та абсолютно не липне до рук). Форму застелити пергаментом, викласти тісто, формуючи високі бортики. 


Сирна маса: сир перемолоти на млинку (у ньому не повинно бути крупинок). Додати родзинки.

Яйця збити з цукром, додати решту інгредієнтів. Все ретельно вимішати з сиром.


Зверху на тісто вилити сирну начинку.

Пекти 40 хвилин при 180°С.


За цей час приготувати кокосову масу: збити білки з цукром, додати кокосову стружку.


Вийняти сирник із духовки й викласти зверху кокосову масу.

Випікати ще 20 хвилин.


Сирник повністю охолодити й лише потім вийняти із форми (краще залишити на ніч у холодильнику; до речі, львів’яни взагалі вважають, що справжній сирник має постояти на холоді день-два).

Подавати можна із ягодами, ягідними соусами, розтопленим шоколадом і навіть зі сметаним кремом.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: сирник виходить просто величезним і височезним! Не зважаючи на це, ми примудрилися з’їсти його за один день. Мабуть, це і є показник того, що цей смаколик неймовірно смачний. Сирний шар — це щось неймовірне! Текстура ніжна й однорідна, а кокос дуже вдало відтіняє смак сирника.  

солодка випічка, сирник, кокосові хмаринки, галицька кухня, львівський сирник, сир, родзинки, кокосова стружка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Різдвяний сирний штоллен – найсмачніший в світі кекс
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 894
Це німецький класичний смаколик, який готують за 2-4 тижні до Різдва й витримують у прохолодному місці, щоб він набув свого традиційного приголомшливого смаку й аромату. При цьому він анітрохи не черствіє!
Сирний рулет із яблуками й сухофруктами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 952
Дуже приємне поєднання пріснуватого й ніжного тіста з кисло-солодкою, ароматною, яблучною начинкою, яка чудово поєднується із запашною ноткою кориці та лимону.
Тістечка шу з малиновим заварним кремом
солодка випічка, десерти, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 1352
Тільки істинний ласун і цінитель вишуканих тістечок може відрізнити цей благородний смаколик від уже звичних усім профітролей та еклерів. Ці ніжні ласощі мають всі шанси отримати статус «№1» серед ваших домашніх шедеврів.
Німецький маковий сирник
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1615
Високий, апетитний, великий, ніжний і просто мега маковий! З чашкою гарячого шоколаду – справжня спокуса!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: