Гаряча тема:
- Війна
М'ясо по-французьки не має нічого спільного ні з Францією, ні з французькою кухнею. Єдині незаперечні переваги цієї популярної страви з ананасами — це простота приготування та незмінно чудовий смак. До речі, цю страву можна приготувати не лише зі свинини, але й із телятини та курячого філе. Бажано шматочки перед приготуванням відбити (як на відбивні). А щоб страва вийшла соковитішою та ніжнішою їх слід ще й трішки замаринувати у солі та спеціях. Класичний рецепт передбачає використання м’яса у сирому вигляді, я ж завжди спочатку обсмажую його у клярі.
Інгредієнти:
500 г свинячої вирізки, 200 г твердого сиру, 2-3 цибулини, 100 мл сметани, 1 ч. л. гірчиці, 0,5 банки консервованих ананасів, сіль, суміш перців мелена, куркума, мускатний горіх, дрібка цукру.
Для кляру: 2 яйця, 50 мл молока, борошно, сіль, перець.
Приготування:
М'ясо помити, обсушити й нарізати скибочками. Потім відбити кухонним молотком, посипати сіллю, перцем та паприкою. Залишити маринуватися на 20-30 хвилин.
Після цього обкачати кожен шматочок у борошні, занурити в збиті з молоком яйця та обсмажити на сковорідці в невеликій кількості олії з обох боків. Викладати на паперовий рушник, щоб видалити залишки жиру.
Цибулю почистити, помити й нарізати кільцями. Підсмажити на оливковій олії до прозорості. Додати сметану, гірчицю, дрібку цукру, мускатний горіх. Посолити й поперчити.
Деко для випічки застелити пергаментом і викласти на нього готові підсмажені відбивні.
Зверху розподілити цибуляно-сметанний соус.
Злити рідину з банки з ананасами (у мене різані шматочками), викласти рівним шаром зверху на цибулю на кожну скибочку м'яса.
Останній штрих — посипати тертим сиром.
Запікати в розігрітій до 180ºС духовці протягом півгодини.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: я ще наливаю на деко трішки курячого бульйону (можна води). Так м’ясо просто тане у роті, соковите, ніжні-ніжне. Вимимкаю духовку, коли рідина повністю випаровується. Можна запікати м’ясо по-французьки й без бульйону, але тоді воно буде більш сухішим.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: