Гаряча тема:
- Війна
Також значущим є той факт, що в манник згодиться будь-який молочний продукт: можна використовувати кефір, сметану, кисле молоко чи йогурт. З усіх видів манників я найбільше люблю шоколадні, а цього разу вирішила додати ще й халву та чорнослив.
Інгредієнти:
1,5 склянки кефіру, склянка манки, склянка борошна , склянка цукру, 4 яйця, 100 г вершкового масла, 3-4 ст. л. какао (який шоколадний порошок найбільше підходить для випічки, дивіться тут), 100-150 г халви, 2 жмені чорносливу без кісточки (я замочувала його в коньяку з медом на ніч), 1 ч. л. соди, пакетик ванільного цукру , 2 ст. л. олії.
Склянка = 230 мл.
Приготування:
Змішати кефір (я брала кефір навпіл зі сметаною) і манку, дати постояти годинку, щоб манна крупа набухла. Збити м'яке масло з цукром, ванільним цукром і дрібкою солі. Продовжуючи збивати, ввести по одному яйця.
Тепер змішати манну масу з содою, какао, яєчно-масляною сумішшю і олією.
Просіяти борошно й ретельно перемішати (тісто нагадує густий шоколадний крем).
У змащену маслом та посипану сухарями форму для кексу вилити половину тіста.
Викласти на нього шматочки халви.
Зверху на халву - подрібненого чорносливу.
Залити другою половиною тіста. Випікати при 180°С до готовності (десь приблизно годину або трохи більше - все залежить від духовки). Зверху кекс я полила шоколадним топінгом (можна просто розтопити шоколад).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: все дуже просто, а ще неймовірно смачно. Цей смаколик нагадує шоколадний бісквітний пиріг, який наповнений всередині кремом із халви. Це навіть не пиріг, а швидше десерт. Любителям східних солодощів однозначно готувати!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: