Гаряча тема:
- Війна
Коврижка в міру солодка й має чудовий медово-фруктовий смак. Заморожені сливи надають випічці контрастну кислинку. Хоча їх можна й не класти взагалі або ж замість слив використовувати якісь інші кислуваті фрукти чи ягоди – журавлину, смородину, абрикоси, курагу, яблука тощо. Також можна використовувати сухофрукти.
Інгредієнти:
100 г вершкового масла, 1/2 ч. л. соди, 0,5 склянки цукру, 1/2 ч. л. солі, 1,5 склянки борошна, 2 яйця, 2 ст. л. з гіркою сметани, 2 ст. л. з гіркою меду, заморожені сливи або чорнослив.
Приготування:
Борошно перемішати з цукром, сіллю і содою (оцет не потрібен, соду погасить мед).
Покласти розм'якшене масло і розтерти до стану жирної крихти.
Рідкий мед розмішати з яйцями та сметаною (якщо мед зацукрувався, підігріти його на водяній бані або в мікрохвильовій печі). Влити у борошняну суміш.
Все перемішати.
Тісто вилити в змащену маслом форму, встелену пергаментним папером. Зверху розкласти половинки слив або чорносливу, розрізом догори (якщо сливи заморожені, то їх потрібно повністю розморозити та відцідити сік).
Фрукти не потрібно «притоплювати» в тісті – воно підніметься й «обхопить» їх з усіх боків. Випікати при 180-200°С до готовності. Якщо верх коврижки зарум'яниться занадто рано, форму затягнути фольгою.
Пиріг охолодити й нарізати квадратиками. За бажанням притрусити цукровою пудрою.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: