clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 3139

«Ледачий» рис із гомілками

все за вас зробить духовка.
все за вас зробить духовка. Фото: автора

Це один із улюблених рецептів на всі випадки життя – його оцінять і гості, і домашні.

Рис не потрібно готувати окремо, все розміщується на одному деці або в формі для запікання. Далі — все за вас робить духовка. Маленький секрет — готувати цю страву краще при низькій температурі: чим довше вона запікається, тим смачнішою виходить.


Інгредієнти:
2 великі морквини, половина кореня селери, 2 великі цибулини, 3-4 зубка часнику, 800 г гомілок, сіль, перець, улюблені спеції, 1 ст. л. сметани, 1 ч. л. гірчиці, соєвий соус, 200 г твердого сиру.


Приготування:
Гомілки замаринувати в солі, перці, спеціях, сметані, гірчиці та соєвому соусі. Залишити на годинку.


Моркву та селеру натерти на крупній тертці, цибулю — нарізати півкільцями, часник – подрібнити. Всі овочі обсмажити на олії.

Викласти овочеву засмажку на дно форми з високими бортиками.

На них висипати зверху 2 склянки промитого рису й розрівняти.

Потім викласти гомілки й залити обережно 4 склянками води.

Посолити, поперчити. Запікати до готовності. За декілька хвилин до кінця приготування зверху за посипати тертим сиром.

При подачі на тарілку викладається спочатку рис, а зверху – гомілки.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: я накривала форму періодично фольгою, щоб гомілки не пригоріли. Якщо мало буде води, щоб рис приготувався, в процесі можна підливати її. Ще смачніше заливати страву бульйоном.
 

М`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна, ледачий рис, гомілки, страви у духовці

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Рагу по-угорськи з легенями та лісовими грибами (Szalontudo)
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 659
Незаслужено забутий унікальний угорський делікатес, який полюбився місцевим гурманам завдяки впливу віденської кухні на меню угорських монархів.
Свинина в пивному клярі з кисло-солодким соусом
м`ясо та субпродукти, рецепти від читачів
Роксана Галушка 250
Дуже простий і ситний рецепт. М'ясо виходить ніжним і соковитим, а кляр — неймовірно хрустким.
Стейк з ошийка від Юрія Ткача на... сухій сковорідці
м`ясо та субпродукти, рецепт від зірки
Світлана ЯСЬКОВА 902
Відомий гуморист поділився рецептом своєї фірмової родинної страви.
Курячі шлуночки з овочами у вершковому соусі
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 691
Субпродукти виходять ніжними й водночас пікантними, а соус взагалі незрівнянний!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: