Гаряча тема:
- Війна
Рис не потрібно готувати окремо, все розміщується на одному деці або в формі для запікання. Далі — все за вас робить духовка. Маленький секрет — готувати цю страву краще при низькій температурі: чим довше вона запікається, тим смачнішою виходить.
Інгредієнти:
2 великі морквини, половина кореня селери, 2 великі цибулини, 3-4 зубка часнику, 800 г гомілок, сіль, перець, улюблені спеції, 1 ст. л. сметани, 1 ч. л. гірчиці, соєвий соус, 200 г твердого сиру.
Приготування:
Гомілки замаринувати в солі, перці, спеціях, сметані, гірчиці та соєвому соусі. Залишити на годинку.
Моркву та селеру натерти на крупній тертці, цибулю — нарізати півкільцями, часник – подрібнити. Всі овочі обсмажити на олії.
Викласти овочеву засмажку на дно форми з високими бортиками.
На них висипати зверху 2 склянки промитого рису й розрівняти.
Потім викласти гомілки й залити обережно 4 склянками води.
Посолити, поперчити. Запікати до готовності. За декілька хвилин до кінця приготування зверху за посипати тертим сиром.
При подачі на тарілку викладається спочатку рис, а зверху – гомілки.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: я накривала форму періодично фольгою, щоб гомілки не пригоріли. Якщо мало буде води, щоб рис приготувався, в процесі можна підливати її. Ще смачніше заливати страву бульйоном.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: