clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

5 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1021

Закуска: оселедець зі смородиною


Оселедець з чорною смородиною — це смілива, але надзвичайно смачна, ніжна й оригінальна закуска. Фото: автора

Якщо у мене в морозилці є запас чорної смородини, то ця закуска постійний гість на нашому столі.

Оселедець з чорною смородиною — це смілива, але надзвичайно смачна, ніжна й оригінальна закуска. Вперше коли я її готувала була здивована цим поєднанням, а нині вона одна з моїх улюблених. Чудово підходить для святкового столу, але можна такою стравою порадувати сім'ю і в будні. Подавати закуску можна порційно або в одному салатнику, прикрасивши ягодами смородини й зеленню. А ще дуже смачно викласти її на чорний хліб і вживати як бутерброди.

Інгредієнти:
250 г філе слабосоленого оселедця (я беру завжди цілого оселедця й сама чищу, як на мене така риба смакує краще та набагато якісніша, ніж її чищені «співродичі»), 150 мл сметани, велика солодка червона цибулина, 100 мл рубленого кропу (не обов’язково), 1-2 ч. л. меду, 150 г замороженої чорної смородини, чорний перець.

Приготування:
Дрібно нарізати солодку цибулю.

Змішати сметану з медом, чорним перцем, цибулею і кропом, додати чорну смородину й перемішати (ягоди злегка придавити ложкою).


Порізати оселедець невеликими шматочками й додати до основної маси.

Перемішати й поставити на 12 годин у холодильник.


Готову закуску перемішати ще раз і викласти в креманки (салатницю), прикрасити зеленню та ягодами.
Подавати з чорним хлібом або вареною картоплею.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: дуже смачна страва. Влітку цілком можна використовувати свіжу смородину, але морожена мені подобається більше. До кінця я їй не даю розтанути й заморожений сік надає закусці особливої родзинки.  

закуски, риба та морепродукти, оселедець, смородина

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 4234
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
Оселедець по-кашубськи під вишуканим пряним соусом-маринадом
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2513
Рецептів цієї смачної популярної в народі закуски багато не буває, адже без неї не обходиться жодне застілля.
Батон, запечений із копченою грудинкою та сиром (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
закуски, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 361
або Як «реанімувати» черствий батон?
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1516
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Показати ще
Коментарів - 0: