clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
5 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1107

Закуска: оселедець зі смородиною

Оселедець з чорною смородиною — це смілива, але надзвичайно смачна, ніжна й оригінальна закуска.
Оселедець з чорною смородиною — це смілива, але надзвичайно смачна, ніжна й оригінальна закуска. Фото: автора

Якщо у мене в морозилці є запас чорної смородини, то ця закуска постійний гість на нашому столі.

Оселедець з чорною смородиною — це смілива, але надзвичайно смачна, ніжна й оригінальна закуска. Вперше коли я її готувала була здивована цим поєднанням, а нині вона одна з моїх улюблених. Чудово підходить для святкового столу, але можна такою стравою порадувати сім'ю і в будні. Подавати закуску можна порційно або в одному салатнику, прикрасивши ягодами смородини й зеленню. А ще дуже смачно викласти її на чорний хліб і вживати як бутерброди.

Інгредієнти:
250 г філе слабосоленого оселедця (я беру завжди цілого оселедця й сама чищу, як на мене така риба смакує краще та набагато якісніша, ніж її чищені «співродичі»), 150 мл сметани, велика солодка червона цибулина, 100 мл рубленого кропу (не обов’язково), 1-2 ч. л. меду, 150 г замороженої чорної смородини, чорний перець.

Приготування:
Дрібно нарізати солодку цибулю.

Змішати сметану з медом, чорним перцем, цибулею і кропом, додати чорну смородину й перемішати (ягоди злегка придавити ложкою).


Порізати оселедець невеликими шматочками й додати до основної маси.

Перемішати й поставити на 12 годин у холодильник.


Готову закуску перемішати ще раз і викласти в креманки (салатницю), прикрасити зеленню та ягодами.
Подавати з чорним хлібом або вареною картоплею.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: дуже смачна страва. Влітку цілком можна використовувати свіжу смородину, але морожена мені подобається більше. До кінця я їй не даю розтанути й заморожений сік надає закусці особливої родзинки.  

закуски, риба та морепродукти, оселедець, смородина

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Свинячі вушка по-корейськи
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 1288
Я випробувала безліч варіантів цієї страви (дуже ми її любимо!). Проте цей, перевірений та доповнений мною рецепти, подобається найбільше.
Домашній вершковий сир «Філадельфія»
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 1080
Цей рецепт не лише хороша альтернатива магазинному вершковому сиру, а й чудова база для безлічі десертів та інших страв.
Корейський салат з баклажанами «Каді-хе» («баклажани-хе»)
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 1598
Неймовірно смачна страва, яка може бути як салатом, так і закускою.
Ідеальний маринад для білих грибів
закуски, закуски, гриби, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2706
Популярнішої та смачнішої закусочки на святковому столі вам не знайти!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: