clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
7 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1108

Капустяна лазанья з куркою для струнких гурманів

Капустяна лазанья - італійська страва на український лад.
Капустяна лазанья - італійська страва на український лад. Фото: автора

Вона готується без пасти, а смакує навіть краще, ніж її класична «сестричка».

Якщо ви любите італійську лазанью, проте рідко її собі дозволяєте, оскільки слідкуєте за фігурою, то капустяна лазанья з куркою стане гідною заміною цієї страви.


Інгредієнти:
Велика головка капусти, морквина, цибулина, 3 помідори, 2 зубки часнику, корінь селери, 500 г курячого фаршу, 300 г тертого сиру, 2 ст. л. вершкового масла, 1 ст. л. борошна, 200 мл молока, дрібка мускатного горіха, олія для обсмажування, сіль, перець за смаком.


Приготування:
Капусту занурити в киплячу підсолену воду й розібрати на листки. Відкинути їх на друшляк, потім викласти на серветки й вирізати прожилки.


Моркву, корінь селери, часник та цибулю почистити, подрібнити й обсмажити на олії. Додати курячий фарш і готувати 5 хвилин. Потім додати томати, почищені від шкірки та нарізані кубиками. Зняти з вогню, посолити, поперчити.


Приготувати вершковий соус «Бешамель»: у сотейнику розтопити вершкове масло, додати борошно й готувати, постійно помішуючи, хвилину. Тонкою цівкою влити молоко. Додати сіль і мускатний горіх. Довести до кипіння, зменшити вогонь і готувати, постійно помішуючи, 2 хвилини. Зняти з вогню.


На дно прямокутної форми влити вершковий соус (у мене розміром 30х20 см). Викласти шар капустяного листя.

На нього покласти половину курячо-овочевої начинки.

Полити кількома ложками вершкового соусу.

Притрусити тертим сиром.

Викласти ще один шар капустяного листя і все повторити спочатку. Верх добре засипати сиром. Поставити в розігріту до 180ºС духовку й запікати 15 хвилин.


 

овочеві страви, капустяна лазанья, болоньєзе, бешамель, італійська кухня, капуста, лазанья

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Броколі в «янтарі» – готується швидко, виходить дуже смачно
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 832
Сирний соус доповнює та немов «облагороджує» смак суцвіть броколі. За цією ж аналогією можна готувати й цвітну капусту.
Мусака з баклажанами по-грецьки
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 695
Роблю в сезон «синеньких» багато разів і завжди з'їдається вмить!
Картопля, запечена із сиром по-домашньому
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1288
Ця страва смачніша та корисніша, ніж будь-яка картопля-фрі чи смажена. Більше того, не потрібно над нею стояти, перемішувати, навіть чистити зовсім не обов'язково!
Ікра баклажанна по-одеськи або «Сира ікорочка з «синеньких» від тьоті Шури»
закуски, овочеві страви, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1194
Старовинний єврейський рецепт зі старого кулінарного зошита. Смачно так, що неможливо зупинитися!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: