clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
9 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1667

Рулет «Медове поліно» із сирним кремом та чорносливом

Рулет виходить м'який, повітряний, легкий та неймовірно ніжний.
Рулет виходить м'який, повітряний, легкий та неймовірно ніжний. Фото: автора

Для любителів медової випічки дуже швидкий і вдалий рецепт медового бісквіта.

Рулет виходить такий м'який і повітряний, а в поєднанні із сирним кремом — легкий та неймовірно ніжний. Мені дуже сподобався! До того ж, готувати його набагато легше, ніж може здатися на перший погляд. Головне — мати терпіння і дати бісквіту як слід просочитися кремом.

Інгредієнти:

Для бісквіту: 3 яйця, 75 г цукру, 100 мл меду, 100 г борошна, 1 ч. л. соди, ванілін, дрібка солі.
Для крему: 2 солодкі ванільні сирки (по 90 г кожен), 250 мл жирних вершків (33-35%).
Для начинки: 100 г чорносливу без кісточки, коньяк.

Приготування:
Яйця розділити на жовтки й білки. Жовтки збити з цукром, ваніліном та сіллю до пухкої маси. Поступово додати мед і збивати ще хвилину. Борошно просіяти, і половину порції додати до жовткової маси. Перемішати й додати соду (гасити оцтом не потрібно!). Збити білки до стійкої піни.

Половину порції ввести до жовткової маси.

Всипати решту борошна, перемішати й додати всі білки.
Деко встелити пекарським папером (змащувати нічим не потрібно!). Вилити тісто й рівномірно розподілити.


Випікати при температурі 200ºС приблизно 8-12 хвилин до красивого золотавого кольору.


Після випічки корж викласти на вологий "вафельний" рушник, одразу зняти пергамент й швидко, разом із рушником, скрутити в рулет. Залишити так до повного охолодження.

Приготування крему: спершу в чаші слід збити вершки (секрет швидкого збивання: холодна миска, холодні вінчики міксера й холодні вершки; кухарі навіть жартують, що можна в чашу покласти вінчики, пачку вершків і прибрати все в морозилку на 10 хвилин). 

На початку буде здаватися, що нічого не відбувається, але через 5 хвилин маса почне густішати (як тільки побачите, що вершки тримають форму, вимикайте міксер, щоб не отримати масло!). Тепер ретельно збийте ванільні сирки.

З’єднайте обидві маси і, за потреби, додайте цукрову пудру (я не додавала). Збити все разом до однорідності. 

Рулет розкрутити й щедро змастити кремом.

Викласти рядочок попередньо замоченого в коньяку чорносливу.

Обережно скрутити рулетом.

Намастити рулет зверху товстим шаром крему.


Я прикрасила рулет зверху бісквітною крихтою, яку «нашкребла» із пергаменту, на якому випікався рулет. Також можна викласти зверху чорнослив, горішки чи будь-які ягідки.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: чим мені подобається сирний крем — у ньому взагалі відсутній масляний смак, крем легкий і не нудотний. Крім цього він виходить просто білосніжним і форму тримає чудово. Пропорції сиру, вершків і пудри можна міняти, все залежить від вашого смаку. Ви навіть можете використовувати м'які крем-сири на кшталт Рікотти, Альметте, Хохланда, Маскарпоне й Філадельфії. Але такий варіант буде значно дорочжий. 


 

солодка випічка, бісквіт, рулет, сирний креми, чорнослив, медова випічка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Поповери (Popovers) – закусочні булочки з млинцевого тіста
закуски, солодка випічка, солона випічка, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 445
Легкі, порожнисті усередині, випікаються у формочках для мафінів, а на смак нагадують еклери. Їх можна наповнювати будь-якими начинками – як солодкими, так і солоними!
Міні-чізкейки з начинкою аля «Японська бавовна»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 529
Випікаються смаколики у формочках для кексів чи мафінів, тому виглядають мило й апетитно. До того ж, завдяки цьому їх дуже зручно їсти.
Сирно-шоколадний кекс «Маркіза»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 934
Дуже цікаве поєднання сиру, какао та кави, смак навіть чимось схожий на сирний батончик у шоколадній глазурі.
Макові кекси з лимонною глазур’ю
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 662
Пухкі та повітряні, з приємною лимонною кислинкою на «шапочці», вони особливо подобаються діткам!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: