ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Рулет «Медове поліно» із сирним кремом та чорносливом

9 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 7838
Рулет виходить м'який, повітряний, легкий та неймовірно ніжний.
Рулет виходить м'який, повітряний, легкий та неймовірно ніжний. Фото: автора

Для любителів медової випічки дуже швидкий і вдалий рецепт медового бісквіта.

Рулет виходить такий м'який і повітряний, а в поєднанні із сирним кремом — легкий та неймовірно ніжний. Мені дуже сподобався! До того ж, готувати його набагато легше, ніж може здатися на перший погляд. Головне — мати терпіння і дати бісквіту як слід просочитися кремом.

Інгредієнти:

Для бісквіту: 3 яйця, 75 г цукру, 100 мл меду, 100 г борошна, 1 ч. л. соди, ванілін, дрібка солі.
Для крему: 2 солодкі ванільні сирки (по 90 г кожен), 250 мл жирних вершків (33-35%).
Для начинки: 100 г чорносливу без кісточки, коньяк.

Приготування:
Яйця розділити на жовтки й білки. Жовтки збити з цукром, ваніліном та сіллю до пухкої маси. Поступово додати мед і збивати ще хвилину. Борошно просіяти, і половину порції додати до жовткової маси. Перемішати й додати соду (гасити оцтом не потрібно!). Збити білки до стійкої піни.

Половину порції ввести до жовткової маси.

Всипати решту борошна, перемішати й додати всі білки.
Деко встелити пекарським папером (змащувати нічим не потрібно!). Вилити тісто й рівномірно розподілити.


Випікати при температурі 200ºС приблизно 8-12 хвилин до красивого золотавого кольору.


Після випічки корж викласти на вологий "вафельний" рушник, одразу зняти пергамент й швидко, разом із рушником, скрутити в рулет. Залишити так до повного охолодження.

Приготування крему: спершу в чаші слід збити вершки (секрет швидкого збивання: холодна миска, холодні вінчики міксера й холодні вершки; кухарі навіть жартують, що можна в чашу покласти вінчики, пачку вершків і прибрати все в морозилку на 10 хвилин). 

На початку буде здаватися, що нічого не відбувається, але через 5 хвилин маса почне густішати (як тільки побачите, що вершки тримають форму, вимикайте міксер, щоб не отримати масло!). Тепер ретельно збийте ванільні сирки.

З’єднайте обидві маси і, за потреби, додайте цукрову пудру (я не додавала). Збити все разом до однорідності. 

Рулет розкрутити й щедро змастити кремом.

Викласти рядочок попередньо замоченого в коньяку чорносливу.

Обережно скрутити рулетом.

Намастити рулет зверху товстим шаром крему.


Я прикрасила рулет зверху бісквітною крихтою, яку «нашкребла» із пергаменту, на якому випікався рулет. Також можна викласти зверху чорнослив, горішки чи будь-які ягідки.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: чим мені подобається сирний крем — у ньому взагалі відсутній масляний смак, крем легкий і не нудотний. Крім цього він виходить просто білосніжним і форму тримає чудово. Пропорції сиру, вершків і пудри можна міняти, все залежить від вашого смаку. Ви навіть можете використовувати м'які крем-сири на кшталт Рікотти, Альметте, Хохланда, Маскарпоне й Філадельфії. Але такий варіант буде значно дорочжий. 


 

солодка випічка, бісквіт, рулет, сирний креми, чорнослив, медова випічка

Коментарі:

  Так  Ні, дякую