clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
10 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1342

«Невидимий» яблучний пиріг до Дня закоханих

Стограмовий шматочок цієї яблучної смакоти містить лише 167 ккал.
Стограмовий шматочок цієї яблучної смакоти містить лише 167 ккал. Фото: автора

Море яблук, море задоволення та мінімум калорій!

Щоб їжа святкової вечері відтіняла почуття, потрібно, щоб всі страви були легкими та не обтяжували шлунок. І хоча на ніч вживати вуглеводи не рекомендується, це не привід відмовлятися від десерту. Потрібно лише готувати щось корисне та не калорійне. Мій невидимий пиріг саме з цієї опери. Стограмовий шматочок цієї яблучної смакоти містить лише 167 ккал. А отримав він свою назву завдяки тому, що основна маса пирога — найтонші яблучні «чіпси». Після випікання вони ніби розчиняються в невеликій кількості тіста, й останнього практично в пирозі не видно. На зрізі — десятки найтонших часточок яблук. Пиріг виходить дуже соковитим і дуже яблучним.

Інгредієнти:
Для тіста: 180 мл молока, 2 ст. л. коньяку, 10 г розпушувача, 160 г борошна, 4 яйця, 4 ст. л. оливкової олії (можна соняшникової рафінованої), 6 яблук, ванілін.
Для заливки: яйце, 2 ст. л. вершкового масла, 80 г цукру.
Для оздоблення: волоські горіхи.

Приготування:
Яйця збити вінчиком із цукром та ваніліном у легку піну. Вмішати олію та коньяк.

Додати просіяне з розпушувачем борошно. Наприкінці влити молоко.
Яблука почистити й нарізати за допомогою спеціальної тертки на дуже тонкі пластинки.

Вмішати яблука в тісто.


Викласти тісто в форму діаметром 18-20 см (у мене у вигляді серця, встелена пергаментом, змащена маслом, а бока ще й присипані панірувальними сухарями).

Випікати 30 хвилин при 200ºС.


Для заливки: з'єднати яйце, розтоплене масло і цукор. Збити віночком.

Витягнути гарячий пиріг, викласти на нього часточки горіхів. Залити зверху заливкою.

Продовжувати випікати ще 10-15 хвилин.

Потім пиріг повністю охолодити (краще поставити на ніч у холодильник) і лише тоді вийняти із форми. За бажанням притрусити пудрою.


 

солодка випічка, невидимий пиріг, яблучний пиріг, день закоханих, яблука

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Міні-круасанчики з вареною «згущенкою» (+рецепт швидкого листково-дріжджового тіста)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1233
Смаколик для тих, хто любить у випічці тонкий шар тіста й побільше начинки.
Конвертики з айвою, родзинками та шоколадом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 431
Для когось осінь — це гарбуз, яблука, груші та гриби, а для мене — ще й айва. Як же я її люблю і щороку чекаю з нетерпінням айвового сезону.
Пиріг з малиною та ожиною в сметанному кремі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 841
Тісто пухке й пористе, а ягідки з кремом вологі й соковиті – поєднання дивовижне!
Сливовий пиріг «Спокуса» зі сметанно-маковою заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 962
Ніжне тісто, ароматні соковиті сливи й смачний ніжний крем!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: