ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Картопля «Шато» — традиційний гарнір родом із Франції

11 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 7522
Чудова альтернатива обридлому пюре й смаженій картоплі
Чудова альтернатива обридлому пюре й смаженій картоплі Фото: автора

Чудова альтернатива обридлому пюре й смаженій картоплі — ще один варіант в арсенал рецептів картопляних гарнірів.

Картопля «Шато» — це гарнір із картоплі, який спочатку декілька хвилин варять у киплячій воді, а потім запікають до золотавої скоринки. Страва виходить дуже апетитною, ароматною без зайвого крохмалю та жиру. Підходить для подачі до риби, курки або м'яса.

Інгредієнти:
500 г картоплі, 30 мл оливкової олії, сіль, суміш перців, паприка, улюблені трави (у мене орегано), 3-4 зубків часнику.

Приготування:
Картоплю добре помити за допомогою металевої губки, почистити. Якщо використовуються молоді бульби, то їх краще залишити цілими. Старі — слід нарізати дольками (на 4-6 частин).
Відварити підготовлену картоплю у великій кількості підсоленої води. Опускати її слід у киплячу воду й варити близько 3-5 хвилин, потім злити воду. На деко викласти картоплю, потім трохи посолити її та поперчити, посипати улюбленими травками й паприкою.

В олію вичавити часник, розмішати й полити цією сумішшю картоплю. Випікати 30 хвилин при 200ºС.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо є бажання, можна відразу ж на деко порізати якусь домашню ковбаску або м’яско й усе разом запекти.


 

овочеві страви, пісні страви, овочі, картопля шато, французька кухня, картопля печена

Коментарі:

  Так  Ні, дякую