clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
15 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1594

Салат «Ревнивець» із сирними кульками

Родзинкою салату є сирні кульки з фети та базиліку й оригінальна апельсинова заправка
Родзинкою салату є сирні кульки з фети та базиліку й оригінальна апельсинова заправка Фото: автора

Гріховно смачний салат з капусти, болгарського перцю, курки і часникових крутонів.

Але родзинкою страви є сирні кульки з фети та базиліку й оригінальна апельсинова заправка. З салатом трішки треба «побавитися», але він того вартий! Нагородою для вас стане справжній вибух смаку та нових гастрономічних вражень.


Інгредієнти:
180-200 г вареного курячого філе, 200 г пекінської капусти, 1 болгарський перець, біла солодка цибулина, 2-3 ст. л. консервованої кукурудзи, 2-3 ч. л. кунжуту.
Сирні кульки: 100 г сиру фета або фетакса, зубок часнику, по декілька гілочок зеленого базиліку та кропу.
Для грінок-крутонів: 2 скибочки батону, 2 ст. л. оливкової олії, 0,5 ч. л. прованських трав, зубок часнику, сіль.
Заправка: 4 ст. л. домашнього майонезу (я брала натуральний йогурт без домішок), 1 ст. л. соєвого соусу, 2 зубки часнику, сік половинки апельсина.


Приготування:
Грніки-крутони: нарізати батон кубиками або соломкою й підсушити їх у духовці. Змішати оливкову олію з часником, прованськими травами і сіллю. Залити цією сумішшю сухарики, ретельно перемішати й відправити в духовку ще на 5-10 хвилин при температурі 160-170°С. Час від часу перемішувати крутони.
Варене куряче філе нарізати смужками. Капусту дрібно посікти та вим’яти руками разом із сіллю. Болгарський перець нарізати тонкою соломкою. Цибулю – півмісяцями, а потім замаринувати в оцті, солі та цукрі.

Сформувати сирні кульки: до сиру фета додати дрібно рубану зелень кропу та базиліку й вичавлений часник.

Все ретельно розім’яти виделкою (я додала трішки вершків для більш м'якої консистенції). Потім з цієї маси зліпити руками кульки – в долоньках, як з пластиліну. Розмір – як перепелині яєчка.

Для заправки: змішати домашній майонез (йогурт), соєвий соус, часник, апельсиновий сік.
Змішати капусту, кукурудзу, цибулю, болгарський перець, курку, крутони.

Перекласти все на тарілку. Зверху викласти сирні кульки, полити салат заправкою і посипати кунжутом.


 

салати, сир, фета, сирні кульки, часникові грінки, салат ревнивець, апельсинова заправка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Баклажановий салат із бринзою, помідорами та горіхами кеш’ю
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1137
«Синенькі» в компанії з цими складовими смакують просто ідеально!
Вірменський салат із запечених овочів – класика східної кухні
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1066
Надзвичайно смачний, корисний, ароматний і соковитий!
Салат «Полюби морську капусту» з баликом та плавленим сирком
салати
Світлана ЯСЬКОВА 876
Найсмачніший варіант з ламінарією, де вона не стільки «грає першу скрипку», а швидше доповнює та підкреслює всі інші складові.
Салат "Дует томатів та насіння"
салати
Світлана ЯСЬКОВА 973
Легкий, свіжий, пікантний та хрусткий салатик з невеликою кислинкою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: