clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

15 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1380

Салат «Ревнивець» із сирними кульками


Родзинкою салату є сирні кульки з фети та базиліку й оригінальна апельсинова заправка Фото: автора

Гріховно смачний салат з капусти, болгарського перцю, курки і часникових крутонів.

Але родзинкою страви є сирні кульки з фети та базиліку й оригінальна апельсинова заправка. З салатом трішки треба «побавитися», але він того вартий! Нагородою для вас стане справжній вибух смаку та нових гастрономічних вражень.


Інгредієнти:
180-200 г вареного курячого філе, 200 г пекінської капусти, 1 болгарський перець, біла солодка цибулина, 2-3 ст. л. консервованої кукурудзи, 2-3 ч. л. кунжуту.
Сирні кульки: 100 г сиру фета або фетакса, зубок часнику, по декілька гілочок зеленого базиліку та кропу.
Для грінок-крутонів: 2 скибочки батону, 2 ст. л. оливкової олії, 0,5 ч. л. прованських трав, зубок часнику, сіль.
Заправка: 4 ст. л. домашнього майонезу (я брала натуральний йогурт без домішок), 1 ст. л. соєвого соусу, 2 зубки часнику, сік половинки апельсина.


Приготування:
Грніки-крутони: нарізати батон кубиками або соломкою й підсушити їх у духовці. Змішати оливкову олію з часником, прованськими травами і сіллю. Залити цією сумішшю сухарики, ретельно перемішати й відправити в духовку ще на 5-10 хвилин при температурі 160-170°С. Час від часу перемішувати крутони.
Варене куряче філе нарізати смужками. Капусту дрібно посікти та вим’яти руками разом із сіллю. Болгарський перець нарізати тонкою соломкою. Цибулю – півмісяцями, а потім замаринувати в оцті, солі та цукрі.

Сформувати сирні кульки: до сиру фета додати дрібно рубану зелень кропу та базиліку й вичавлений часник.

Все ретельно розім’яти виделкою (я додала трішки вершків для більш м'якої консистенції). Потім з цієї маси зліпити руками кульки – в долоньках, як з пластиліну. Розмір – як перепелині яєчка.

Для заправки: змішати домашній майонез (йогурт), соєвий соус, часник, апельсиновий сік.
Змішати капусту, кукурудзу, цибулю, болгарський перець, курку, крутони.

Перекласти все на тарілку. Зверху викласти сирні кульки, полити салат заправкою і посипати кунжутом.


 

салати, сир, фета, сирні кульки, часникові грінки, салат ревнивець, апельсинова заправка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат з морської капусти із курячим філе, огірком і кукурудзою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 851
Смачна, ситна та пікантна страва, яка урізноманітнить повсякденне меню.
Салат «Щаслива підкова» з чорносливом і куркою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1784
Він настільки цікавий і смачний, що навіть забуваєш про зайву калорійність майонезної заправки!
ПОСТИМО СМАЧНО: Салат із апельсинами, оливками та червоною цибулею
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2796
Незвичайний кисло-солодко-солоний салатик із категорії «мої фаворити».
«Трав’яна» кухня: усе, що є на городі — згодиться на нашому столі!
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 584
Запевняють досвідчені городниці, які зі звичайних трав готують справжні кулінарні шедеври
Показати ще
Коментарів - 0: