ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

«Рибацький» оселедець із карася – рецепт від любителів «тихого» полювання

17 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 55171
Це один з найкращих варіантів засолювання домашнього оселедця з річкової риби.
Це один з найкращих варіантів засолювання домашнього оселедця з річкової риби. Фото: автора

Рибка виходить ніжна, в міру солона й пікантна, а головне – у ній абсолютно не має кісточок.

Цей рецепт роздобув мій чоловік – «невиправний» рибалка і після того, як ми його випробували, я відмовилася від усіх раніше улюблених нами варіантів засолювання домашнього оселедця з річкової риби. За цим рецептом можна також готувати оселедець із коропа, білого амура й товстолоба.


Інгредієнти:
2,5 кг карасів, склянка солі, 0,5 склянки цукру, 2 склянки води, склянка оцту, перець духмяний, перець чорний, мелений коріандр, лавровий листок, гвоздика, 2 великі цибулини, 100 г олії.


Приготування:
Рибу почистити добре помити й нарізати її порційними шматочками. Замаринувати на ніч (мінімум на 9-10 годин) в суміші солі й цукру.

Якщо риба у вас велика, кількість солі та цукру потрібно збільшити вдвічі. Вранці рибу промити, залити розчином оцту й води, додати спеції і лавровий листок. Залишити в холодному місці на 8 годин.

Потім скласти оселедець в скляну чи порцелянову каструлю (можна в банку).

Перекласти кожен шар півкільцями цибулі, зернами коріандру й поливаючи олією (я використовувала соняшникову не рафіновану).

Залишити настоюватися ще кілька годин і можна їсти.

12.12.2016: Готувала оселедець із товстолоба - смакота!


 

риба та морепродукти, закуски, пісні страви, оселедець, карась, домашный оселедець

Коментарі:

  Так  Ні, дякую