clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
20 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1105

Рибний стейк «Нордік», запечений під ніжним вершково-шпинатним соусом

Вершково-шпинатний соус чудово доповнює рибу.
Вершково-шпинатний соус чудово доповнює рибу. Фото: автора

Таку страву, зазвичай, я роблю на свята, але вона стане королевою й будь-якого іншого столу.

Стейк може бути з будь-якої «благородної риби» - сьомги, лосося, масляни, зубатки і навіть горбуші. Цього разу мені пощастило роздобути кижуч (лосось срібний). Червона рибка, яка на смак не така жирна як сьомга, але й не суха як горбуша. Вершково-шпинатний соус чудово її доповнює. В цілому, ця страва безцінна за своїми поживними властивостями: про користь шпинату й риби сімейства лососевих знають всі. Під час запікання по кімнатах витають приголомшливі аромати. Так і хочеться швидше встромити виделку в соковитий рибний стейк.

Інгредієнти:
500-700 г риби (як я уже казала, у мене кижуч).
Для маринаду: лайм або лимон, сіль, білий перець мелений, приправа «До риби», оливкова олія, соєвий соус.
Для соусу: 300 мл вершків 15-20%, 2 цибулини, 100-150 г шпинату (у мене заморожений), 3 зубки часнику, 2 ч. л. гірчиці, 100 г твердого сиру.

Приготування:
Рибу (нарізану шматочками завтовшки близько 1-1,5 см) замаринувати на декілька годин в суміші оливкової олії, лимонного соку, соєвого соусу, приправ та солі. Потім викласти в форму для запікання.


Приготувати соус: часник та цибулю дрібно нарізати.

Підсмажити злегка на оливковій олії, влити вершки, перемішати. Варити соус до легкого загустіння. Додати шпинат (я не розморожувала) й гірчицю, перемішати.

Посолити, поперчити, прибрати з вогню.

Полити соусом рибу у формі.

Злегка притрусити кожен стейк тертим сиром.

Поставити в духовку й запікати при температурі 180ºС протягом 25-30 хвилин.

Подавати з маринований імбирем та скибочкою лимона.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: смакові якості риби можуть змінюватися від обраної вами гірчиці. Хто любить гостріше, сміливо беріть гірчицю гостру. Шпинат можна брати як заморожений, так і свіжий. Але, якщо у вас його не має, спробуйте замінити щавелем. Страва буде зовсім іншою, але не менш цікавою. 

риба та морепродукти, рибні страви, кижуч, шпинат, вершково-шпинатний соус

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Запіканка із сьомги й картоплі під часниковим соусом
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 520
Уявіть собі на тарілці найніжнішу рибку, запечену в духовці, яка готується в дуеті з картоплею. А підкреслює смак страви ароматний та пікантний вершково-часниковий соус.
Холодний «жучок» зі скумбрії по-санжіївськи
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 749
Розкішна малосольна рибка за фірмовим капітанським рецептом.
Хребти лосося, запечені в рукаві — смачно та дешево!
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 3116
Бюджетна, але дуже смачна страва нашвидкоруч!
Рибний бюджетний пиріг нашвидкуруч
риба та морепродукти, солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 558
Настільки легко готується, що ви самі здивуєтеся!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: