clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

19 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 758

Какао відновлює сили та попереджає розвиток тромбів


"Щоб знизити калорійність какао, можна готувати його на молоці й воді у рівних пропорціях, - каже дієтолог Фото: автора

В бобах какао є дуже цінні елементи — біофлавоноїди, які захищають клітини від старіння й різних захворювань.

За словами дієтолога Альони Брянцевої, в цьому порошку, до того ж, містяться антиоксиданти, які посідають не останнє місце у продовженні тривалості життя.

«Якщо казати про масло-какао, то у ньому дуже багато мононенасичених жирів (омега-3, омега-6 та омега-9), а вони, в свою чергу, відповідають за підтримку оптимального рівня холестерину, — каже Альона Леонідівна. — Какао рекомендується пити після якихось тривалих виснажливих інфекційних захворювань, важких травм та операцій. Тобто цей напій, приготований на молоці, призначають тоді, коли людині потрібно досить швидко відновити сили й пройти реабілітацію. Щоб знизити калорійність, можна готувати його на молоці й воді у рівних пропорціях.

До речі, останні дослідження довели, що напій какао навіть попереджає розвиток тромбів, склеротичних бляшок. А це означає, що не буде інсультів, стенокардії тощо. Обмежити споживання какао слід лише пацієнтам із захворюваннями шлунково-кишківникового тракту, камінням у нирках та жовчному міхурі, а також людям із діабетом та ожирінням, подагрою».

Який порошок какао якісний, а який купувати не варто дивіться тут. 

порадник, какао, Альона Брянцева, дієтолог, здоров`я

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Як правильно виходити з посту?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1165
Лікар-дієтолог Альона Брянцева радить, щоб розговіння відбувалося поетапно. Бажано вводити по одному тваринному продукту в кожен прийом їжі.
Ідеальний карамельний соус, з яким впорається навіть дитина
десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 658
Підійде до крамблів, штрудлів, морозива, тістечок, млинців...
Як приготувати й подати поленту: від «бідної» каші до багатої закуски
гриби, крупи та страви з борошна, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 660
+ рецепт «твердої» кукурудзяної каші із грибами під ніжним сирним соусом.
Цукрова глазур для пасок, яка не липне й не кришеться
солодка випічка, десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1517
Завдяки желатину виходить просто ідеальне покриття для традиційної страви Великодня!
Показати ще
Коментарів - 0: