clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

21 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1140

Класичне біскотті – хрумке, крихке й ароматне печиво родом із Тоскани


Зберігатися біскотті можуть протягом 3-4 місяців Фото: автора

Популярний італійський кондитерський виріб, який представляє собою ароматний сухарик характерної подовгастої і вигнутої форми.

Я уже готувала шоколадне біскотті зі шматочками шоколаду, інжиром та горіхами (рецепт можна переглянути тут). Цього ж разу вирішала спробувати класичний варіант цього смаколика. Нагадаю, що з італійської «Біскотті» перекладається як «двічі запечене». Подають його, зазвичай, із кавою, гарячим шоколадом або вином. По суті – ці невеличкий смачний сухенький сухарик, який смакує навіть краще, ніж якесь дороге печиво із «витребеньками». Сухофрукти й горіхи можуть бути будь-які на ваш розсуд.


Інгредієнті:
4 яйця, 200 г цукру, 2 пакетика ванільного цукру, дрібка солі, 1 ч. л. розпушувача, 400 г борошна, 150 г мигдалю (можна будь-яких інших горіхів), 50 г родзинок.


Приготування:
Змішати борошно , цукор , сіль , розпушувач , ванілін. Від одного яйця відокремити білок. Збити виделкою 3 яйця , жовток і столову ложку води. Мигдаль трохи підсушити на сковорідці, дати охолонути й крупно посікти. Вилити в миску з борошном яєчну суміш і замісити тісто руками. Додати мигдаль та родзинки , ще раз гарненько вимісити.

Розділити тісто на дві рівні частини. Сформувати з кожного шматка ковбаски діаметром 4-5 см , викласти їх на деко встелене пекарським папером.

Збити білок до легкої піни і змастити ним наші заготовки. Випікати в розігрітій до 180°С духовці хвилин 30-35. Вийняти, дати охолонути й нарізати ковбаски навскоси скибочками. Викласти біскотті знову на деко та підсушити їх в духовці ще 10 хвилин.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: мої друзі порівняли мої біскотті із зернятами соняшника, мовляв «зупинитися просто не можливо, поки не побачиш пусту тарілку». Їх зручно давати діткам у школу, брати із собою у дорогу. А зберігатися вони можуть протягом 3-4 місяців.


 

солодка випічка, біскотті, італійська кухня, популярні рецепти світу, сухофрукти, горіхи, сухарики

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Шоколадна паска з цукатами, журавлиною і фініками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1312
Одним з плюсів цього смаколика є те, що готується він лише на одному яйці, але при цьому структура паски виходить пористою й повітряною, практично невагомою!
Тістечко «Білочка» із в’яленою журавлиною
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 596
Подібні смаколики часто-густо продаються в магазинах, але, повірте, з домашніми їх просто не порівняти!
Кекс у чашці за 3 хвилини (+ВІДЕОРЕЦЕПТ)
солодка випічка, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 878
Перший раз готувала випічку в мікрохвильовці. Дуже боялася, що не вийде, але даремно! Все просто супер, дуже смачно й просто.
«Лінивий» штрудель із вишнею та горіхами у карамельному соусі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 927
Смаколик хоча й далекий від класики, але також неймовірно смачний!
Показати ще
Коментарів - 0: