clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
21 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1305

Класичне біскотті – хрумке, крихке й ароматне печиво родом із Тоскани

Зберігатися біскотті можуть протягом 3-4 місяців
Зберігатися біскотті можуть протягом 3-4 місяців Фото: автора

Популярний італійський кондитерський виріб, який представляє собою ароматний сухарик характерної подовгастої і вигнутої форми.

Я уже готувала шоколадне біскотті зі шматочками шоколаду, інжиром та горіхами (рецепт можна переглянути тут). Цього ж разу вирішала спробувати класичний варіант цього смаколика. Нагадаю, що з італійської «Біскотті» перекладається як «двічі запечене». Подають його, зазвичай, із кавою, гарячим шоколадом або вином. По суті – ці невеличкий смачний сухенький сухарик, який смакує навіть краще, ніж якесь дороге печиво із «витребеньками». Сухофрукти й горіхи можуть бути будь-які на ваш розсуд.


Інгредієнті:
4 яйця, 200 г цукру, 2 пакетика ванільного цукру, дрібка солі, 1 ч. л. розпушувача, 400 г борошна, 150 г мигдалю (можна будь-яких інших горіхів), 50 г родзинок.


Приготування:
Змішати борошно , цукор , сіль , розпушувач , ванілін. Від одного яйця відокремити білок. Збити виделкою 3 яйця , жовток і столову ложку води. Мигдаль трохи підсушити на сковорідці, дати охолонути й крупно посікти. Вилити в миску з борошном яєчну суміш і замісити тісто руками. Додати мигдаль та родзинки , ще раз гарненько вимісити.

Розділити тісто на дві рівні частини. Сформувати з кожного шматка ковбаски діаметром 4-5 см , викласти їх на деко встелене пекарським папером.

Збити білок до легкої піни і змастити ним наші заготовки. Випікати в розігрітій до 180°С духовці хвилин 30-35. Вийняти, дати охолонути й нарізати ковбаски навскоси скибочками. Викласти біскотті знову на деко та підсушити їх в духовці ще 10 хвилин.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: мої друзі порівняли мої біскотті із зернятами соняшника, мовляв «зупинитися просто не можливо, поки не побачиш пусту тарілку». Їх зручно давати діткам у школу, брати із собою у дорогу. А зберігатися вони можуть протягом 3-4 місяців.


 

печиво, солодка випічка, біскотті, італійська кухня, популярні рецепти світу, сухофрукти, горіхи, сухарики

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Шоколадні біскотті зі шматочками шоколаду, інжиром та горіхами
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 1265
Biscotto – перекладається з італійського як «двічі запечене», адже за рецептурою ми формуємо багети, які запікаємо, а потім нарізаємо їх скибочками і знову підсушуємо в духовці.
Печиво «Капучіно» з горішками та краплями шоколаду
печиво
Світлана ЯСЬКОВА 990
Кавоманан присвячується! Чудовий розсипчастий смаколик із легким та ніжним ароматом улюбленого напою!
Альфахорес — аргентинське печиво
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 1165
Дуже смачне розсипчасте печиво з вершковим смаком, яке буквально тане в роті!
Сирні конвертики з яблуками — дуже смачне печиво, яке легко готувати
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 4117
Тісто виходить повітряним, начинка — ароматною, а скоринка — хрумкою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: