clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

24 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1076

Неймовірно проста слойка «Шоколад в тісті»


Посипати слойку горішками (можна використовувати кунжут або мак).

На смак цей смаколик нагадує круасан, але його зовнішній вигляд вбиває просто наповал.

Готую «шоколад у тісті» тоді, коли не має охоти заморочуватися із дріжджами, борошном й маслом. Ця випічка проста до неподобства, але така красива та апетитна, що навіть не віриться, що на її виготовлення йде максимум 30 хвилин. Головне — знайти якісне листково-дріжджове тісто й завжди зберігати шматочок у холодильнику.

Інгредієнти:
500 г листково-дріжджового тіста, 1,5 плитки шоколаду (можна з горішками та родзинками), яйце, подрібнені горішки (у мене арахіс)

Приготування:
Деко встелити пергаментом, духовку розігріти до 200ºС.
Готове листкове тісто частково розморозити (розкачувати не потрібно). Покласти посередині пласта півтори плитки шоколаду (у мене частина чорний шоколад, частина - молочний; так я можу задовільнити вподобання всіх членів сім’ї; кожен просто відрізає собі слойку з іншого боку)


Зроби на тісті надрізи завширшки приблизно 2 см (починати від плитки шоколаду до краю тіста, надрізи робити трохи навскоси). Ножем для піци робити це найзручніше, але звичайним ножем теж все чудово виходить.
Зроби такі ж надрізи з іншого боку.


Складати отримані смужки-стрічки на плитку шоколаду хрест-навхрест, заплітаючи «кіску».

Тістом ретельно, але обережно, закрити кінці слойки з обох боків.

Рівномірно змастити отриманий пиріжок збитим яйцем. Посипати слойку горішками (можна використовувати кунжут або мак).


Випікати протягом 20-25 хвилин до зарум’янювання. 

Нарізати шматочками тоді, коли слойка частково охолони, бо шоколад витікатиме.

солодка випічка, слойка, шоколад в тісті, швидка випічка, листково-дріжджове тісто

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Кекс у чашці за 3 хвилини (+ВІДЕОРЕЦЕПТ)
солодка випічка, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 875
Перший раз готувала випічку в мікрохвильовці. Дуже боялася, що не вийде, але даремно! Все просто супер, дуже смачно й просто.
Цукрова глазур для пасок, яка не липне й не кришеться
солодка випічка, десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1523
Завдяки желатину виходить просто ідеальне покриття для традиційної страви Великодня!
«Лінивий» штрудель із вишнею та горіхами у карамельному соусі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 926
Смаколик хоча й далекий від класики, але також неймовірно смачний!
Шоколадна паска з цукатами, журавлиною і фініками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1308
Одним з плюсів цього смаколика є те, що готується він лише на одному яйці, але при цьому структура паски виходить пористою й повітряною, практично невагомою!
Показати ще
Коментарів - 0: