clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
24 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1559

Неймовірно проста слойка «Шоколад в тісті»

Посипати слойку горішками (можна використовувати кунжут або мак).
Посипати слойку горішками (можна використовувати кунжут або мак).

На смак цей смаколик нагадує круасан, але його зовнішній вигляд вбиває просто наповал.

Готую «шоколад у тісті» тоді, коли не має охоти заморочуватися із дріжджами, борошном й маслом. Ця випічка проста до неподобства, але така красива та апетитна, що навіть не віриться, що на її виготовлення йде максимум 30 хвилин. Головне — знайти якісне листково-дріжджове тісто й завжди зберігати шматочок у холодильнику.

Інгредієнти:
500 г листково-дріжджового тіста, 1,5 плитки шоколаду (можна з горішками та родзинками), яйце, подрібнені горішки (у мене арахіс)

Приготування:
Деко встелити пергаментом, духовку розігріти до 200ºС.
Готове листкове тісто частково розморозити (розкачувати не потрібно). Покласти посередині пласта півтори плитки шоколаду (у мене частина чорний шоколад, частина - молочний; так я можу задовільнити вподобання всіх членів сім’ї; кожен просто відрізає собі слойку з іншого боку)


Зроби на тісті надрізи завширшки приблизно 2 см (починати від плитки шоколаду до краю тіста, надрізи робити трохи навскоси). Ножем для піци робити це найзручніше, але звичайним ножем теж все чудово виходить.
Зроби такі ж надрізи з іншого боку.


Складати отримані смужки-стрічки на плитку шоколаду хрест-навхрест, заплітаючи «кіску».

Тістом ретельно, але обережно, закрити кінці слойки з обох боків.

Рівномірно змастити отриманий пиріжок збитим яйцем. Посипати слойку горішками (можна використовувати кунжут або мак).


Випікати протягом 20-25 хвилин до зарум’янювання. 

Нарізати шматочками тоді, коли слойка частково охолони, бо шоколад витікатиме.

солодка випічка, слойка, шоколад в тісті, швидка випічка, листково-дріжджове тісто

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Польський заварний пиріг «Карпатка»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1214
Смаколик дуже ніжний, в міру солодкий. Його сміливо можна назвати тортом, але, за технологією, це швидше один величезний суцільний еклер!
Яблучний пиріг у лимонно-медовій заливці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 864
Смаколик із категорії «дуже просто й ще більше смачно». Всім любителям яблучної випічки присвячується!
Утилізуємо черству паску: Німецький хлібний пудинг
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 634
Як повелося, перед Великоднем всі шукають рецепти пасок, а після свята – куди б прилаштувати надлишки цих смачних здобних виробів.
Міні-чізкейки з начинкою аля «Японська бавовна»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 509
Випікаються смаколики у формочках для кексів чи мафінів, тому виглядають мило й апетитно. До того ж, завдяки цьому їх дуже зручно їсти.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: