clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
24 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1196

Неймовірно проста слойка «Шоколад в тісті»

Посипати слойку горішками (можна використовувати кунжут або мак).
Посипати слойку горішками (можна використовувати кунжут або мак).

На смак цей смаколик нагадує круасан, але його зовнішній вигляд вбиває просто наповал.

Готую «шоколад у тісті» тоді, коли не має охоти заморочуватися із дріжджами, борошном й маслом. Ця випічка проста до неподобства, але така красива та апетитна, що навіть не віриться, що на її виготовлення йде максимум 30 хвилин. Головне — знайти якісне листково-дріжджове тісто й завжди зберігати шматочок у холодильнику.

Інгредієнти:
500 г листково-дріжджового тіста, 1,5 плитки шоколаду (можна з горішками та родзинками), яйце, подрібнені горішки (у мене арахіс)

Приготування:
Деко встелити пергаментом, духовку розігріти до 200ºС.
Готове листкове тісто частково розморозити (розкачувати не потрібно). Покласти посередині пласта півтори плитки шоколаду (у мене частина чорний шоколад, частина - молочний; так я можу задовільнити вподобання всіх членів сім’ї; кожен просто відрізає собі слойку з іншого боку)


Зроби на тісті надрізи завширшки приблизно 2 см (починати від плитки шоколаду до краю тіста, надрізи робити трохи навскоси). Ножем для піци робити це найзручніше, але звичайним ножем теж все чудово виходить.
Зроби такі ж надрізи з іншого боку.


Складати отримані смужки-стрічки на плитку шоколаду хрест-навхрест, заплітаючи «кіску».

Тістом ретельно, але обережно, закрити кінці слойки з обох боків.

Рівномірно змастити отриманий пиріжок збитим яйцем. Посипати слойку горішками (можна використовувати кунжут або мак).


Випікати протягом 20-25 хвилин до зарум’янювання. 

Нарізати шматочками тоді, коли слойка частково охолони, бо шоколад витікатиме.

солодка випічка, слойка, шоколад в тісті, швидка випічка, листково-дріжджове тісто

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Конвертики з айвою, родзинками та шоколадом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 317
Для когось осінь — це гарбуз, яблука, груші та гриби, а для мене — ще й айва. Як же я її люблю і щороку чекаю з нетерпінням айвового сезону.
Міні-круасанчики з вареною «згущенкою» (+рецепт швидкого листково-дріжджового тіста)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1230
Смаколик для тих, хто любить у випічці тонкий шар тіста й побільше начинки.
Пиріг з малиною та ожиною в сметанному кремі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 836
Тісто пухке й пористе, а ягідки з кремом вологі й соковиті – поєднання дивовижне!
Яблучно-ожиновий пиріг від Джеймі Олівера
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1211
Плюс рецепт найкращого старовинного рецепту пісочного тіста (old-fashioned sweet shortcrust pastry).
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: