clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
24 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 2211

Неймовірно проста слойка «Шоколад в тісті»

Посипати слойку горішками (можна використовувати кунжут або мак).
Посипати слойку горішками (можна використовувати кунжут або мак).

На смак цей смаколик нагадує круасан, але його зовнішній вигляд вбиває просто наповал.

Готую «шоколад у тісті» тоді, коли не має охоти заморочуватися із дріжджами, борошном й маслом. Ця випічка проста до неподобства, але така красива та апетитна, що навіть не віриться, що на її виготовлення йде максимум 30 хвилин. Головне — знайти якісне листково-дріжджове тісто й завжди зберігати шматочок у холодильнику.

Інгредієнти:
500 г листково-дріжджового тіста, 1,5 плитки шоколаду (можна з горішками та родзинками), яйце, подрібнені горішки (у мене арахіс)

Приготування:
Деко встелити пергаментом, духовку розігріти до 200ºС.
Готове листкове тісто частково розморозити (розкачувати не потрібно). Покласти посередині пласта півтори плитки шоколаду (у мене частина чорний шоколад, частина - молочний; так я можу задовільнити вподобання всіх членів сім’ї; кожен просто відрізає собі слойку з іншого боку)


Зроби на тісті надрізи завширшки приблизно 2 см (починати від плитки шоколаду до краю тіста, надрізи робити трохи навскоси). Ножем для піци робити це найзручніше, але звичайним ножем теж все чудово виходить.
Зроби такі ж надрізи з іншого боку.


Складати отримані смужки-стрічки на плитку шоколаду хрест-навхрест, заплітаючи «кіску».

Тістом ретельно, але обережно, закрити кінці слойки з обох боків.

Рівномірно змастити отриманий пиріжок збитим яйцем. Посипати слойку горішками (можна використовувати кунжут або мак).


Випікати протягом 20-25 хвилин до зарум’янювання. 

Нарізати шматочками тоді, коли слойка частково охолони, бо шоколад витікатиме.

солодка випічка, слойка, шоколад в тісті, швидка випічка, листково-дріжджове тісто

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Макові мафіни «Червона шапочка»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 630
Дуже красива, апетитна, соковита та барвиста випічка – інгредієнтів мінімум і всі прості, а смак вище усяких похвал!
Чізкейк «Халіф на годину»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 921
Чому «Халіф на годину»? Автор десерту запевняє, що рівно стільки готується це диво та рівно стільки йому «царювати» на вашому столі під час чаювання.
Швидкий англійський пиріг від Юлії Висоцької
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 640
Тісто у цьому рецепті настільки універсальне, що смаколик можна готувати з будь-якими фруктами чи ягодами або ж ягідно-фруктовим міксом – малиною, вишнею, смородиною, чорницею, грушею, сливою...
Пісний шоколадний кекс з вишнею та горіхами
солодка випічка, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1094
Дуже смачний, ароматний та мега-шоколадний! Смаколик не схожий на жодну пісну випічку, яку мені до цього довелося скуштувати!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: