clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

26 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1072

Салат «Цезар по-українськи» із оселедцем


Замість курки в салатику використовується оселедець. Фото: автора

Страва для любителів малосольної рибки, яку для цього салату рекомендується обирати найсмачнішу.

Чому по-українськи? А тому, що замість курки в салатику використовується улюблений усіма українцями продукт - оселедець. У поєднанні із запеченим буряком він утворює неймовірний дует. Перше враження від салату — красота та смакота. І ще — житні сухарики рекомендую готувати самим, оскільки магазинні, як правило, бувають і сильно пересушені, і додатково посолені, і присмачені усілякою гидотою. А вдома їх можна заправити часничком, ароматними травками та улюбленими спеціями. Таку хрумку смакоту можна їсти навіть без салату.

Інгредієнти:
1 слабосолений оселедець (видалити шкіру, розібрати на філе), 2 великі жмені листків салату, середній буряк, 3 варених курячих або 10 перепелиних яєць, 50 г твердого сиру (у мене пармезан, але можна будь-який інший на ваш смак).
Для сухариків: 2 скибочки житнього хліба, 2 ст. л. оливкової олії, 3-4 зубки часнику, карі, прованські трави, сіль, суміш перців мелена.
Заправка: 3 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. світлого бальзамічного оцту (можна винного або сік лимона), 1 ч. л. ніжної гірчиці, перець за смаком, дрібка цукру.

Приготування:
Приготувати сухарики: хліб порізати кубиками й підсушити на сухій сковорідці. Потім змішати олію, вичавлений часник, сіль, трави та спеції, ретельно перемішати та полити сухарики. Перемішати.


Приготувати заправку: з'єднати всі інгредієнти і збити їх вінчиком до однорідності. Залишити настоюватися протягом декількох хвилин.
Складання салату: листя салату помити, обсушити паперовим рушником і викласти на дно пласкої тарілки (можна порційно, а можна на одній великій тарілці).

Буряк загорнути у фольгу й запекти у духовці. Потім почистити й нарізати дуже тонесенькими пелюстками (я використовую овочечистку, якою зазвичай чистять картоплю). Розкласти на листя салату.


Оселедець нарізати тонкими слайсами (приблизно по 5 мм) поперек філе і розкласти на тарілці поверх пелюсток буряка.


Яйця нарізати дольками (перепелині навпіл) і розкласти зверху.


Потім — тонко "настружити" сир (можете натерти на тертці).


Безпосередньою перед подачею посипати житніми сухариками. Полити салат підготовленою заправкою і за бажанням дати просочитися 5-10 хвилин.

 

салати, салати без майонезу, цезар по-українськи, оселедець

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

«Трав’яна» кухня: усе, що є на городі — згодиться на нашому столі!
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 584
Запевняють досвідчені городниці, які зі звичайних трав готують справжні кулінарні шедеври
Тартар з оселедця і яблук — смачний салатик на щодень (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
салати, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 4958
Не зайвою страва буде і на святковому столі, адже така закуска ідеальна до спиртних напоїв.
Салат з морської капусти із курячим філе, огірком і кукурудзою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 851
Смачна, ситна та пікантна страва, яка урізноманітнить повсякденне меню.
Салат «Божевільна редиска»
салати
Світлана ЯСЬКОВА 657
Смажена редиска це щось! Рекомендую всім спробувати!
Показати ще
Коментарів - 0: