clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
26 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 2056

Салат «Цезар по-українськи» із оселедцем

Замість курки в салатику використовується оселедець.
Замість курки в салатику використовується оселедець. Фото: автора

Страва для любителів малосольної рибки, яку для цього салату рекомендується обирати найсмачнішу.

Чому по-українськи? А тому, що замість курки в салатику використовується улюблений усіма українцями продукт - оселедець. У поєднанні із запеченим буряком він утворює неймовірний дует. Перше враження від салату — красота та смакота. І ще — житні сухарики рекомендую готувати самим, оскільки магазинні, як правило, бувають і сильно пересушені, і додатково посолені, і присмачені усілякою гидотою. А вдома їх можна заправити часничком, ароматними травками та улюбленими спеціями. Таку хрумку смакоту можна їсти навіть без салату.

Інгредієнти:
1 слабосолений оселедець (видалити шкіру, розібрати на філе), 2 великі жмені листків салату, середній буряк, 3 варених курячих або 10 перепелиних яєць, 50 г твердого сиру (у мене пармезан, але можна будь-який інший на ваш смак).
Для сухариків: 2 скибочки житнього хліба, 2 ст. л. оливкової олії, 3-4 зубки часнику, карі, прованські трави, сіль, суміш перців мелена.
Заправка: 3 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. світлого бальзамічного оцту (можна винного або сік лимона), 1 ч. л. ніжної гірчиці, перець за смаком, дрібка цукру.

Приготування:
Приготувати сухарики: хліб порізати кубиками й підсушити на сухій сковорідці. Потім змішати олію, вичавлений часник, сіль, трави та спеції, ретельно перемішати та полити сухарики. Перемішати.


Приготувати заправку: з'єднати всі інгредієнти і збити їх вінчиком до однорідності. Залишити настоюватися протягом декількох хвилин.
Складання салату: листя салату помити, обсушити паперовим рушником і викласти на дно пласкої тарілки (можна порційно, а можна на одній великій тарілці).

Буряк загорнути у фольгу й запекти у духовці. Потім почистити й нарізати дуже тонесенькими пелюстками (я використовую овочечистку, якою зазвичай чистять картоплю). Розкласти на листя салату.


Оселедець нарізати тонкими слайсами (приблизно по 5 мм) поперек філе і розкласти на тарілці поверх пелюсток буряка.


Яйця нарізати дольками (перепелині навпіл) і розкласти зверху.


Потім — тонко "настружити" сир (можете натерти на тертці).


Безпосередньою перед подачею посипати житніми сухариками. Полити салат підготовленою заправкою і за бажанням дати просочитися 5-10 хвилин.

 

салати, салати без майонезу, цезар по-українськи, оселедець

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат «Смарагдовий» зі щавлем, ківі та яблуком
салати
Світлана ЯСЬКОВА 471
Кислота щавлю практично не відчувається, смак страви цікавий та збалансований.
Салат «Київський» із курячими кнелями
салати
Світлана ЯСЬКОВА 655
За неймовірну легку текстуру та дієтичність кнелі називають «аристократичними котлетками».
Теплий грибний салат із волоськими горіхами та чорносливом
салати, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 2314
Соковитий, легкий, практично дієтичний!
Салат із зеленого часнику по-болгарськи
салати, пісні страви, рецепти від читачів
Рута М'ята 504
Ця страва урізноманітнить як повсякденне, так і святкове меню.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: