clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
28 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1115

Банановий чізкейк – ніжність та м’якість по-американськи

Якщо сир маскарпоне вам не по кишені, спробуйте замінити його на жирний домашній сир
Якщо сир маскарпоне вам не по кишені, спробуйте замінити його на жирний домашній сир Фото: автора

Навіть без дорогущого маскарпоне можна ласувати улюбленим десертом, якщо купити хороший домашній сир.

Чізкейк – це американський десерт, який уже давно завоював увесь світ своїм ніжним вершковим смаком і надзвичайною красою. Він має багато варіантів: від простої запіканки до пирогів і суфле. Як випливає з назви, основним компонентом цього десерту є сир. Найчастіше використовують м'які сири типу філадельфія або маскарпоне. Але через дорожнечу наші господині часто замінюють їх звичайним домашнім сиром. Що я і спробувала зробити. Не скажу, що у результаті виходить справжній класичний чіз. Швидше смачнюча бананова запіканка. М'яка структура, ніжний смак – основні переваги цього сирного пирога.


Інгредієнти:
Для тіста: 250 г печива «До кави», 130 г розм'якшеного вершкового масла.

Для начинки: 3 банани, 3 ст. л. лимонного соку, 3 яйця, 350 г жирного домашнього сиру, 200 г сметани, 120 г цукру.

Для оздобрення: 2 банана, 1 пачка будь-якого желе жовтого кольору.

Приготування:
Печиво подрібнити в блендері або в ступці на крихту. Додати масло й перетерти його з крихтою. Форму змастити вершковим маслом і зворотнім боком столової ложки втрамбувати масляну масу з печива в щільний корж (форму краще брати роз'ємну). Випікати у заздалегідь розігрітій духовці 5-8 хвилин при температурі 180ºС.
Банани і лимонний сік подрібнити в блендері (щоб банани не потемніли). Додати сир, сметану, яйця (по одному) і цукор. Все ретельно перебити. Викласти начинку на основу.
Запікати при 170С близько години. На дно духовки можна поставити посудину з водою. Залишити чіз охолоджуватися в духовці ще на годину. Потім зверху прикрасити скибочками бананів і залити желе (лимонним, банановим або ананасовим – головне, щоб воно було світлого кольору). Поставити на цілу ніч у холодильник.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: краще сир перетерти крізь сито або збивати в блендері окремо від начинки, а потім ще раз змішувати вже з основними інгредієнтами. Так текстура начинки буде більше наближена до ніжних м’яких сирів.


 

солодка випічка, чізкейк, домашній сир, бабановий чізкейк, банани, американська кухня, попуярні рецепти світу

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Міні-круасанчики з вареною «згущенкою» (+рецепт швидкого листково-дріжджового тіста)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1070
Смаколик для тих, хто любить у випічці тонкий шар тіста й побільше начинки.
Німецький абрикосовий пиріг з гарбузовим насінням
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 969
Простий, швидкий та невибагливий, але пишний, смачнючий і просто величезний! Навіть мої солодкоїжки подужали пиріг лише за два дні, хоча, зазвичай, «змітають» все за день.
Лимонний манник із фініками та родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1045
Це смачна, оригінальна і нескладна випічка, яка базується на використанні манної крупи замість борошна.
Тарт з абрикосами, персиками та шовковицею в пудинговій заливці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 737
Випічка — сама бездоганність! Ніжна, яскрава, соковита та сонячна!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: