clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
28 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1387

Банановий чізкейк – ніжність та м’якість по-американськи

Якщо сир маскарпоне вам не по кишені, спробуйте замінити його на жирний домашній сир
Якщо сир маскарпоне вам не по кишені, спробуйте замінити його на жирний домашній сир Фото: автора

Навіть без дорогущого маскарпоне можна ласувати улюбленим десертом, якщо купити хороший домашній сир.

Чізкейк – це американський десерт, який уже давно завоював увесь світ своїм ніжним вершковим смаком і надзвичайною красою. Він має багато варіантів: від простої запіканки до пирогів і суфле. Як випливає з назви, основним компонентом цього десерту є сир. Найчастіше використовують м'які сири типу філадельфія або маскарпоне. Але через дорожнечу наші господині часто замінюють їх звичайним домашнім сиром. Що я і спробувала зробити. Не скажу, що у результаті виходить справжній класичний чіз. Швидше смачнюча бананова запіканка. М'яка структура, ніжний смак – основні переваги цього сирного пирога.


Інгредієнти:
Для тіста: 250 г печива «До кави», 130 г розм'якшеного вершкового масла.

Для начинки: 3 банани, 3 ст. л. лимонного соку, 3 яйця, 350 г жирного домашнього сиру, 200 г сметани, 120 г цукру.

Для оздобрення: 2 банана, 1 пачка будь-якого желе жовтого кольору.

Приготування:
Печиво подрібнити в блендері або в ступці на крихту. Додати масло й перетерти його з крихтою. Форму змастити вершковим маслом і зворотнім боком столової ложки втрамбувати масляну масу з печива в щільний корж (форму краще брати роз'ємну). Випікати у заздалегідь розігрітій духовці 5-8 хвилин при температурі 180ºС.
Банани і лимонний сік подрібнити в блендері (щоб банани не потемніли). Додати сир, сметану, яйця (по одному) і цукор. Все ретельно перебити. Викласти начинку на основу.
Запікати при 170С близько години. На дно духовки можна поставити посудину з водою. Залишити чіз охолоджуватися в духовці ще на годину. Потім зверху прикрасити скибочками бананів і залити желе (лимонним, банановим або ананасовим – головне, щоб воно було світлого кольору). Поставити на цілу ніч у холодильник.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: краще сир перетерти крізь сито або збивати в блендері окремо від начинки, а потім ще раз змішувати вже з основними інгредієнтами. Так текстура начинки буде більше наближена до ніжних м’яких сирів.


 

солодка випічка, чізкейк, домашній сир, бабановий чізкейк, банани, американська кухня, попуярні рецепти світу

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Рогалики з вишнею та шоколадом, які буквально тануть у роті!
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 2242
Зовні хрустка оболонка, вкрита білосніжною ванільною пудрою, а всередині – м'яке, ніжне й ароматне тісто.
Тістечко «Мільфей» із конфітюром і малиною
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 749
Поєднання листкового тіста, яке буквально тане у роті, найніжнішого крему, ароматного конфітюру й свіжої малини утворює просто божественний смак.
Французькі булочки «Сіннабон» (Cinnabon rolls)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1108
Нереально смачнюча, просто наркотична випічка! Важко зупинитися на одній штуці, рука сама тягнеться за наступним смаколиком!
Сирний рулет із яблуками й сухофруктами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 976
Дуже приємне поєднання пріснуватого й ніжного тіста з кисло-солодкою, ароматною, яблучною начинкою, яка чудово поєднується із запашною ноткою кориці та лимону.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: