clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
29 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 11104

Фарширована скумбрія по-царськи

М'ясо скумбрії виходить дивовижно ніжним, соковитим і ароматним
М'ясо скумбрії виходить дивовижно ніжним, соковитим і ароматним Фото: автора

Рецепт досить простий, набір інгредієнтів всім нам звичний, а смак — перевершує всі сподівання.

Вперше я скуштувала таку рибку на святкуванні дня народження своєї подруги й колеги по роботі та одразу ж зрозуміла — цей рецепт мій (Тетянко, моя подяка не знає меж!). М'ясо скумбрії виходить дивовижно ніжним, соковитим і ароматним, овочева начинка — ідеально доповнює страву. Але головне в ній — поєднання простоти приготування й вишуканості. Для мене ж основний плюс цього рецепту, що готується скумрія без смаження, тобто без використання жиру.

Інгредієнти:
2 заморожених скумбрії, 2 морквини, 2 цибулини, 2 ст. л. желатину, сіль, перець, спеції «До риби», зелень (за бажанням).

Приготування:
Скумбрію випатрати, відрізати голову, обробити, ретельно помити, обережно звільнити від хребта й кісток (у вас має вийти філе на кшталт розкритої книжки).

Тушку посолити, поперчити (я ще посипала спеціями «До риби»).


Якщо використовуєте зелень, то її слід подрібнити й притрусити нею скумбрію. Цибулю дрібно порізати, моркву натерти на тертці. Овочі спасерувати на олії, трішки підсолити й присмачити перцем та дрібкою цукру.

Начинку охолодити й викласти на одну половинку рибного філе по всій довжині. Другу половинку посипати 1 ст. л. сухого желатину.


Обережно з'єднати дві половинки, імітуючи цілу скумбрію. Щільно загорнути рибку в харчову плівку в декілька шарів (у вас мають вийти такі собі «мумії»).

Покласти заготовки в киплячу воду й варити протягом 30 хвилин. Потім рибу дістати й покласти під прес, не звільняючи її з плівки! (на тарілку скумбрію, зверху — обробну дошку та щось важке). Коли риба охолоне, поставити в холодильник мінімум на 3 години. Після цього можна зняти плівку й нарізати шматочками.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: в оригіналі цього рецепту була маленька порада: нарізати рибу просто в плівці, щоб шматочки були рівненькими й не розвалювалися. Але в мене й без плівки скумбрія чудово нарізалася й трималася купки.  

риба та морепродукти, скумбрія, фарширована риба, дієтичні рецепти, скумбрія по-царськи

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

«Золота рибка» в томатно-соєвому маринаді
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 949
Будь-яка риба, приготована за цим рецептом, буде незмінно смачною, ніжною і соковитою.
Оселедець у норвезькій «шубці»
салати, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1630
Дуже незвичне поєднання продуктів, проте цікаве, оригінальне й смачне!
Смажені бички під томатно-часниковим соусом
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 359
Якщо цю рибку посмажити, то ви отримаєте не дорогу, але дуже смачну страву.
Смажена риба по-естонськи в кисло-солодкому маринаді
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 508
Чудовий рецепт — і просто, і швидко, і без сумніву смачно!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: