clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

1 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1048

Вівсяні тефтелі, запечені з молочним соусом


Смачна й ситна страва з апетитною молочною «шапочкою». Фото: автора

Смачні, соковиті й не «заморочливі» котлетки з духовки.

Я люблю готувати в духовці, запікаю все що можна, аби уникнути шкідливого смаження. Крім того, це дуже зручно — не треба стояти над сковорідкою, перевертати... Поставили в духовку, й через півгодини у вас на столі смачна й ситна страва з апетитною молочною «шапочкою». А ще з таким соусом котлети виходять мегасоковитими.

Інгредієнти:
1 кг фаршу (свинина /курятина), 6 ст. л. вівсяних пластівців швидкого приготування (у мене німецького виробництва), 4 ст. л. густої сметани, яйце, 100 г твердого сиру, 1 ч. л. солі, перець за смаком, улюблені трави.
Для соусу: 1 ст. л. борошна, склянка молока, 3 ст. л. вершкового масла, сіль за смаком.

Приготування:

Підготувати фарш: з'єднати м'ясний фарш, сметану, вівсянку, яйце, сіль і перець. 

Добре вимішати й залишити на 30 хвилин.


Приготувати соус: на сковорідці розтопити вершкове масло, додати борошно, перемішати, прогріти. Влити молоко й уварювати, помішуючи, до консистенції не надто густої сметани (соус «Бешамель»).


З готового фаршу сформувати невеличкі тефтельки. Викласти їх на змащене олією деко (я встелюю пергаментом). На кожній котлетці зробити чайною ложкою заглиблення в центрі.

Полити підготовленим соусом.

Присипати натертим на тертці сиром. Запікати в попередньо розігрітій до 200°С духовці до готовності (приблизно 30 хвилин). Подавати одразу. 

м`ясо та субпродукти, котлети, тефтелі, страви з фаршу, фарш, соус бешамель

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тушкований кролик у червоному вині
м`ясо та субпродукти, рецепти від читачів
Анка Кофеманка 689
Страва найкраще смакує із картопляним пюре та рисом. Хоча і без гарніру вона пречудова!
М'ясо «Панське» під пікантним чорничним соусом
м`ясо та субпродукти, рецепти від читачів
Аврора Крейнес 405
Дуже ароматне й смачне. А ще м'ясо виходить таким м’яким, що його можна їсти одними губами.
Фірмовий шашлик від мангальника ресторану «Хутір» Дмитра Савчука
м`ясо та субпродукти, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 1486
М’ясо завдяки сухому маринаду завжди виходить м’яким, соковитим та ніжним.
Деруни у горщиках по-галицьки, запечені із м’ясом та сметаною
м`ясо та субпродукти, овочеві страви, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 683
Цікава святкова інтерпретація всім відомої буденної страви.
Показати ще
Коментарів - 3:
Від: Оксана Гладущак28.03.2016 22:59Чудова заміна дещо обридлим класичним тефтелям)))
Від: Світлана Яськова02.03.2016 13:52Юлія, є привід урізноманітнити свою наступну вечерю!)
Від: Мойсеєнко Юлія01.03.2016 21:38Мммм... Смакота. Тільки недавно повечеряла, але при вигляді такої апетитної страви аж слюнки течуть)