ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Ідеальні еклери з сирно-вершковим кремом

2 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 13910
Після першого ж укусу цієї смакоти розумієш — це і є гармонія смаку!
Після першого ж укусу цієї смакоти розумієш — це і є гармонія смаку! Фото: автора

Тістечка виходять смачнющими та приголомшливо ніжними. І готувати їх зовсім нескладно, а навіть цікаво.

Еклери з'явилися пізніше, ніж профітролі й тому вважаються їх нащадками. Відрізняються вони тим, що перші мають більш видовжену форму та готуються завжди з солодкою начинкою. Профітролі ж практично завжди маленького розміру й круглої форми (рецепт профітролей із шоколадним кремом можна подивитися тут). Я вирішила поекспериментувати й пригутувати незвичний для цих тістечок крем — сирно-вершковий. Вийшла смакота нереальна. Еклери з масляним кремом навіть близько не лежали!

Інгредієнти:
250 мл води, 100 г вершкового масла, 4 яйця, 180 г борошна, 1/2 ч. л. солі.
Для крему: 2 солодкі ванільні сирки, 250 мл вершків для збивання (35-38%), 100 г цукрової пудри, ванілін.

Приготування:
Воду підсолити й довести до кипіння. Додати масло й варити до його розчинення.

В киплячу масляну масу всипати борошно, постійно перемішуючи. Проварити 2 хвилини, не припиняючи мішати.
Масу трохи охолодити.

Ввести по одному яйця, щоразу ретельно збиваючи (вінчиком чи міксером).

Деко застелити папером для випічки. Ложкою або за допомогою кондитерського шприца викласти тісто у вигляді трубочок завдовжки 10-11 см.

Поставити в розігріту до 180ºС духовку, випікати до золотавої скоринки приблизно 35-40 хвилин (під час випічки дверцята духовки не відкривати в жодному разі — тістечка осядуть).


Приготувати крем: вершки збити, поступово всипаючи цукрову пудру. Додати ванілін та солодкі сирки й ще раз все збити до однорідності (у вас має вийти досить густим крем, але ніжний та легкий, немов пір’їнка).


Готові еклери наповнити кремом за допомогою кондитерського шприца.


Прикрасити за смаком (я полила шоколадним топінгом).

Можна зробити помадку з цукровою пудри та лимонного соку або посипати цукровою пудрою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: я поставила готові еклери в холодильник на 4 години. Після цього вони стали неймовірними. Тісто трішки розм’якло й перестало хрустіти, а крем навпаки застигнув. Після першого ж укусу цієї смакоти розумієш — це і є гармонія смаку! 

Це подвійна порція:

І вершково-шоколадний крем: збити 250 мл вершків з банкою згущеного молока. Додати декілька ложок какао (на смак) і ще раз все збити.

солодка випічка, заварне тісто, еклери, сирно-вершковий крем, вершково-шоколадний крем, профітролі, заварне тісто

Коментарі:

  Так  Ні, дякую