clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
3 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 820

Свинина «Черешневий сад»

Страва чудово підходить до рису чи різноманітних каш, адже соус, який утворюється в процесі приготування, просто неймовірний!
Страва чудово підходить до рису чи різноманітних каш, адже соус, який утворюється в процесі приготування, просто неймовірний! Фото: автора

Цей рецепт припаде до смаку тим, хто любить пряний, трохи солодкуватий присмак у м'ясних стравах.

Поєднання м’яса з ягодами й фруктами, та ще й з легкою ноткою кориці є екзотикою. До речі, ви можете використовувати не лише черешню, але й вишню, смородину, малину й навіть полуницю. Рецепт стане у нагоді, коли треба швидко утилізувати заморожені ягоди з морозиловки.
Для приготування м'яса з черешнею найкраще брати свинину - кислота
, яка міститься в ягодах, трохи розм'якшує її волокна, в результаті страва виходить дуже ніжною, м’якенькою й соковитою.

Інгредієнти:
500 г свинячої вирізки, 0,5 кг замороженої черешні (або вишні, малини, смородини, порічок тощо), 0,5 склянки сухого вина, 250 мл вершків, 2 цибулини, сіль, перець, дрібка кориці, дрібка меленого імбиру.

Приготування:
Вирізку нарізати у вигляді стейків, але трішки тонше, посолити й поперчити.


Обсмажити на сковорідці до рум’яної скоринки.


Цибулю нарізати кільцями й викласти товстим шаром у керамічну форму.


На цибулю викласти смажену свинину.

Зверху — черешню (можна не розморожувати, але у мене трішки підтанула).


Влити вершки, вино, посипати корицею та меленим імбиром і закрити форму фольгою. Поставити в духовку при 200ºС на 45-50 хвилин. За 15 хвилин до кінця приготування зняти фольгу й продовжити запікати.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: страва чудово підходить до рису чи різноманітних каш, адже соус, який утворюється в процесі приготування, просто неймовірний! Його хочеться вимакувати хлібчиком до останньої краплини. Поєднання черешні та кориці просто чудове, але дуже важливо не «переборщити» з цією спецією. Принцип «кашу маслом не зіпсуєш» тут недоречний:)
 

м`ясо та субпродукти, свинина черешневий сад, черешня, заморожені ягоди, кориця

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Кучмачі з курячих субпродуктів по-грузинськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 658
Пряна, гостра й надзвичайно ароматна гаряча страва.
Люля-кебаб на мангалі – смачна альтернатива шашлику
м`ясо та субпродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1011
Соковиті, ароматні, пікантні а-ля котлетки-ковбаски, дуже популярні на Кавказі, в Середній Азії та Туреччині.
Свинина зі сливами – приголомшливе смакове поєднання
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 910
Чудовий соус ідеально доповнює м’ясо!
Курячі гомілки, тушковані з галушками-нудлями
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 899
Ситна та незвична страва, яка підійде і для повсякденного, і для святкового столу.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 1:
Від: Оксана Гладущак28.03.2016 22:57Дуже люблю поєднувати мясо з ягодами або фруктами і цей рецепт став ще одним із моїх улюблених. Щоправда замість черешень я використала вишні, проте це не нашкодило.