ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Святкуємо Масляну: оладки на дріжджах і сироватці «З добрим ранком!»

6 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4138
Можна їсти такі оладки з медом, варенням, сметаною або згущеним молоком.
Можна їсти такі оладки з медом, варенням, сметаною або згущеним молоком. Фото: автора

Пишні, ніжні, рум'яні - ну просто ідеальні!

Після приготування домашнього маскарпоне у мене залишилася «безхозна» сироватка, тож довелося терміново вигадувати спосіб її утилізації. А що може бути краще, ніж спокусливий ванільний аромат смажених оладок у вихідний день зранку? Мої домашні прокидалися і бігли на цей запах як у рекламі кави «Нескафе»:)) Не розчарував і зовнішній вигляд старви: оладки виходять дуже пишними, рум’яними, ну просто ідеальними!

Інгредієнти:
250 мл сироватки (молока, води), 3 ч. л. сухих дріжджів або 10 г свіжих, 2-3 ст. л. цукру, пакетик ванільного цукру, 0,25 ч. л. солі, яйце (можна два), 1 ст. л. олії, 280 г борошна.

Приготування:
Дріжджі розмішати з цукром, влити теплу сироватку, перемішати, додати інші складові й поставити на ніч у холодильник (у мене тісто простояло рівно 9 годин). Вранці суміш перемішати. Можна в цей момент додати яблука, тільки не терти, а нарізати (я додала родзинки). Смажити оладки як завжди, на олії.
Оладки не дуже солодкі. Тому за бажанням можна додати ще цукру. Я подавала із полуничним пюре (у мене знайшлося заморожене в морозильній камері) та посипала цукровою пудрою.

Можна їсти такі оладки з медом, варенням, сметаною або згущеним молоком.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: цей рецепт – «чарівна паличка» для господинь. Адже звечора слід замішати всі інгредієнти, а зранку швиденько підсмажити. І смачний ситний сніданок готовий! 

оладки млинці та сирники, родзинки, дріжджі, сніданок, Масляна, оладки з добрим ранком, сироватка

Коментарі:

  Так  Ні, дякую