ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Теплий салат із квасолею, морквою та шампіньйонами

9 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 11789
Салатик виходить соковитим та пікантним. Його навіть перемащувати нічим не потрібно
Салатик виходить соковитим та пікантним. Його навіть перемащувати нічим не потрібно Фото: автора

Поживна й швидка в приготуванні страва, багата на білки та вітаміни. Що особливо актуально в піст.

Салатів із квасолею є безліч, сама які лишень не готувала. Чимось всі вони схожі, але все одно кожен по-своєму гарний. «Фішкою» цього салатика є особливе приготування моркви. А наступного дня після настоювання він ще смачніший.

Інгредієнти:
Банка консервованої квасолі (або вареної), 2 морквини, велика цибулина, 200 г шампіньйонів, 2-3 маринованих огірочки, 2-3 зубки часнику, сіль, перець, олія, винний оцет, дрібка цукру, зелень — за бажанням.

Приготування:
Цибулю нарізати півкільцями, обсмажити на олії до прозорості.

Часник подрібнити та додати до цибулі.

Пасерувати хвилину й додати нарізані скибочками шампіньйони.

Тушкувати до випаровування рідини.

З квасолі зцідити рідину.

Огірки нарізати кружальцями.

Моркву почистити, натерти на тертці соломкою. Спасерувати у невеликій кількості олії, накривши кришкою протягом 2-3 хвилини. Потім додати 2 ст. л. оцту, дрібку цукру й перемішати. Тушкувати ще хвилину.


Всі інгредієнти змішати, посолити, поперчити. За бажанням додати зелень.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: перемащувати салат нічим не потрібно. Олії, яка використовувалася для смаження, цілком достатньо. Салатик виходить соковитим та пікантним. 

салати, пісні страви, квасоля, салати без майонезу, мариновані огірки, гриби,

Коментарі:

  Так  Ні, дякую