clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

10 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 946

Фрікасе із курячих сердечок – все геніальне просто!


Традиційний гарнір для фрікасе – рис. Фото: автора

Вишукана, але абсолютно легка в приготуванні страва, яка вже давно стала класикою ресторанної кухні.

У класичному розумінні фрікасе – це страва французької кухні, яка представляє із себе рагу з білого м'яса в білому соусі з додаванням якихось інших яскравих інгредієнтів (як правило: печериць, спаржі, каперсів). Проте останнім часом фрікасе кухарі готують із різного м'яса: яловичини, свинини, кролятини, і навіть із риби. Добавки до соусу в сучасних рецептах теж стали дуже різноманітними. Я пропоную свій варіант фрікасе – із курчих сердечок. Буду рада, якщо ідея кому-небудь стане в нагоді.

Інгредієнти:
1 кг курячих сердечок, 2-3 ст. л. борошна, 3 ст. л. сметани, 2 яйця (знадобляться тільки жовтки), 5-7 печериць, 2 ст. л. каперсів (я брала мариновані корнішони), сік 1/3-половини лимона, вершкове масло для обсмажування, сіль, чорний мелений перець.

Приготування:
Курячі сердечка помити, почистити від плівок і зайвого жиру. Потім розрізати їх навпіл і обкачати в спеціях та солі. На сковорідці розтопити 30 г вершкового масла й обсмажити серця до рум'яності.


Печериці помити, нарізати пластинками.

Додати в сковорідку, обсмажити разом із сердечками протягом декількох хвилин і всипати ложку-дві борошна, перемішати.


Влити в сковорідку воду або бульйон (500-600 мл) і тушкувати до готовності продуктів. Додати каперси (мариновані корнішони).


Сметану, жовтки й лимонний сік змішати, додаємо 2-3 ст. л. гарячого бульйону зі сковорідки (це необхідно для того, щоб сметана й жовтки не згорнулися).


Влити отриманий соус тонкою цівкою в сковорідку, постійно його помішуючи.


Якщо необхідно додаємо сіль і перець за смаком. Довести все до кипіння і відразу вимкнути вогонь.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: традиційний гарнір для фрікасе – рис. Я надаю перевагу саме такому поєднанню. А ось мій чоловік дуже любить цю страву із гречкою або з картопляним пюре.


 

М`ясо та субпродукти, курячі серця, фрікасе, французька кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Псевдо-шашлик у духовці – смакота без мангалу та диму
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 779
Нітрохи не гірший за свого «побратима», підсмаженого на багатті.
Деруни у горщиках по-галицьки, запечені із м’ясом та сметаною
м`ясо та субпродукти, овочеві страви, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 733
Цікава святкова інтерпретація всім відомої буденної страви.
Фірмовий шашлик від мангальника ресторану «Хутір» Дмитра Савчука
м`ясо та субпродукти, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 1500
М’ясо завдяки сухому маринаду завжди виходить м’яким, соковитим та ніжним.
Аlmondegas – ніжні фрикадельки по-іспанськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 688
Смачно, просто, ситно й соковито!
Показати ще
Коментарів - 0: