Гаряча тема:
- Війна
Скільки пам’ятаю себе, просто обожнювала мамине печиво із безе всередині. Вона називала його «Розанчики» й балувала нас із братом ним щотижня. Відірватися від нього просто неможливо, рука так і тягнеться за черговим смаколиком. Рецепт із часом загубився у безрозмірних «засіках» кулінарних рецептів. І лише нещодавно, гортаючи старі мамині зошити, я натрапила на цей шедевр. Залюбки ділюся ним із вами!
Інгредієнти:
Тісто: 200 г вершкового масла, 2 солодких ванільних сирка (можна з родзинками чи курагою; по 90 г кожен), 2 склянки борошна (по 250 г), трохи менше чайної ложки соди (погасити оцтом), ванілін.
Крем: 2 білки, 150-200 г цукру, мак, горіхи або родзинки.
Приготування:
Крем: білки збити в міцну піну, додавши цукор. Поставити у холодильник.
Тісто: в миску покласти масло кімнатної температури, сирки, соду з оцтом. Все ретельно збити вінчиком.
Всипати поступово борошно. Замісити м'яке тісто (воно дуже приємне в роботі, не прилипає до рук). Прибрати його в холодильник на 20 хвилин, а потім розрізати на дві частини.
З кожної розкачати пласт, завтовшки приблизно як на вареники.
Змастити кожен половиною крему.
Посипати маком, горіхами або родзинками.
Згорнути рулети.
Розрізати їх на шматочки-пеньочки, завтовшки з палець. Деко встелити пергаментом. Викласти печиво.
Випікати в гарячій духовці при 180-200ºС до готовності (25-30 хвилин).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: цукор у тісто я не кладу, оскільки сирки солодкі. Проте солодкоїжки можуть дадавати його за смаком.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: