clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
11 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1347

Печиво «Розанчики» - улюблені солодощі мого дитинства

Скільки пам’ятаю себе, просто обожнювала мамине печиво із безе всередині.
Скільки пам’ятаю себе, просто обожнювала мамине печиво із безе всередині. Фото: автора

Саме ласощами можна назвати цю випічку, злегка розсипчасту й шалено смачну.

Скільки пам’ятаю себе, просто обожнювала мамине печиво із безе всередині. Вона називала його «Розанчики» й балувала нас із братом ним щотижня. Відірватися від нього просто неможливо, рука так і тягнеться за черговим смаколиком. Рецепт із часом загубився у безрозмірних «засіках» кулінарних рецептів. І лише нещодавно, гортаючи старі мамині зошити, я натрапила на цей шедевр. Залюбки ділюся ним із вами!

Інгредієнти:
Тісто: 200 г вершкового масла, 2 солодких ванільних сирка (можна з родзинками чи курагою; по 90 г кожен), 2 склянки борошна (по 250 г), трохи менше чайної ложки соди (погасити оцтом), ванілін.
Крем: 2 білки, 150-200 г цукру, мак, горіхи або родзинки.

Приготування:
Крем: білки збити в міцну піну, додавши цукор. Поставити у холодильник.


Тісто: в миску покласти масло кімнатної температури, сирки, соду з оцтом. Все ретельно збити вінчиком.

Всипати поступово борошно. Замісити м'яке тісто (воно дуже приємне в роботі, не прилипає до рук). Прибрати його в холодильник на 20 хвилин, а потім розрізати на дві частини.


З кожної розкачати пласт, завтовшки приблизно як на вареники.


Змастити кожен половиною крему.

Посипати маком, горіхами або родзинками.


Згорнути рулети.

Розрізати їх на шматочки-пеньочки, завтовшки з палець. Деко встелити пергаментом. Викласти печиво.

Випікати в гарячій духовці при 180-200ºС до готовності (25-30 хвилин).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: цукор у тісто я не кладу, оскільки сирки солодкі. Проте солодкоїжки можуть дадавати його за смаком.  

солодка випічка, печиво, розанчики, безе, родзинки, мак

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Яблучно-ожиновий пиріг від Джеймі Олівера
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1197
Плюс рецепт найкращого старовинного рецепту пісочного тіста (old-fashioned sweet shortcrust pastry).
Лимонний манник із фініками та родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1178
Це смачна, оригінальна і нескладна випічка, яка базується на використанні манної крупи замість борошна.
Сливовий пиріг «Спокуса» зі сметанно-маковою заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 951
Ніжне тісто, ароматні соковиті сливи й смачний ніжний крем!
Сирний пиріг зі сливами «Язик проковтнеш»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1060
Дуже смачна випічка до чаю з простих та звичних інгредієнтів!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: