clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

12 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 843

Капуста по-північнословацьки з фрикадельками


Фрикадельки соковиті, капустка мега-смачна, соус чудово підкреслює їх дует. Фото: автора

Простий рецепт приготування капусти, тушкованої з м'ясними фрикадельками, в пікантному томатному соусі.

Виходить ситно, ніжно, шалено смачно. Невід'ємною частиною словацьких страв є соуси, які дуже виграшно підкреслюють їх смак. Просте і несподіване поєднання урізноманітнює будь-який стіл.


Інгредієнти:
1-1,5 кг капусти, 1-2 лаврових листки, 300 -500 мл води (у мене курячий бульйон).
Для соусу: 1-2 моркви, велика цибулина, 2-3 ст. л. томатної пасти (або склянка томатного соку), 3 ст. л. сметани, 2-3 зубки часнику, 1 ст. л. цукру, орегано, сіль і чорний мелений перець, паприка.
Фрикадельки: 500 г змішаного фаршу (свинина і курятина), яйце, маленька цибулина, сіль і чорний мелений перець, панірувальні сухарі.


Приготування:
Капусту нашаткувати й добре вим’яти руками з дрібкою солі.


Сформувати фрикадельки: маленьку цибулину почистити і нарізати дрібними кубиками. З'єднати фарш, цибулю і яйце, додати декілька ложок панірувальних сухарів. Посолити й поперчити за смаком. Добре вимішати фарш.

Сформувати фрикадельки розміром із волоський горіх.


Приготувати соус: цибулю і моркву почистити. Цибулину нарізати кубиками, моркву – натерти на крупній тертці. Підсмажити на олії овочі. З'єднати разом томатну пасту, сметану, сіль, перець, цукор, воду. Перемішати й додати у сковорідку до овочів. Наприкінці вичавити часник, додати пряні трави та спеції.


Залити капусту томатним соусом, додати лавровий листок і перемішати.


Викласти в каструлю шар капусти. Зверху – шар фрикадельок. Чергуючи шари викласти в каструлю всю капусту й фрикадельки.

Залити все бульйоном. Тушкувати капусту із закритою кришкою на повільному вогні 40-50 хвилин до готовності.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: чесно кажучи, навіть не очікувала, що буде так смачно. Страва готується просто та швидко. Фрикадельки соковиті, капустка мега-смачна, соус чудово підкреслює їх дует. Однозначно буду готувати ще не раз.


 

М`ясо та субпродукти, капуста, словацька кухня, фрикадельки, овочеві страви

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Молода капуста, тушкована з грибами, м'ясом та сиром «Янтар»
м`ясо та субпродукти, гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 649
Чи любите ви капусту так, як люблю її я? Якщо так, то ви потрапили за правильною адресою! Якщо ж ні, то я на сто відсотків гарантую, що ви раз і назавжди зміните про неї свою думку!
Шашлик із «родзинкою» за рецептом мого батька
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1425
Саме в такий спосіб смажать м’яско відомі м’ясоїди та шашликолюби.
Деруни у горщиках по-галицьки, запечені із м’ясом та сметаною
м`ясо та субпродукти, овочеві страви, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 768
Цікава святкова інтерпретація всім відомої буденної страви.
Аlmondegas – ніжні фрикадельки по-іспанськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 697
Смачно, просто, ситно й соковито!
Показати ще
Коментарів - 0: