clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
13 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1317

Mac and Cheese – класичні американські макарони в сирному соусі

В США це абсолютно культова, улюблена практично всіма страва.
В США це абсолютно культова, улюблена практично всіма страва. Фото: автора

Домашня, затишна, проста й смачна страва. Навіть діти – категорія їдоків вельми примхлива – їдять її з превеликим задоволенням.

В США це абсолютно культова, улюблена практично всіма страва. Вперше її подавав Томас Джефферсон на вечерю в Білому Домі ще в 1802 році!!!


Інгредієнти:
500 г будь-якої локшини із твердих сортів пшениці, 50 г вершкового масла, 2 ст. л. з гіркою борошна, 400-500 мл молока, 250 г хорошого напівтвердого сиру («Едам», «Королівський», «Гауда»), 50 г сиру сулугуні, 50 г сиру «Маасдам», сіль, мускатний горіх зубок часнику.


Приготування:
Спершу слід поставити варитися пасту. Італійське правило варіння пасти – на кожні 100 г пасти слід брати 1 л окропу і 10 г солі. Можна додати ще 1 ст. л. оливкової олії. Далі готуєте за рекомендаціями на упаковці.

Приготувати соус: натерти сири.

 

Потрібно взяти два-три сорти сиру. Так текстура соусу буде багатшою і смак насиченішим. У сотейнику з товстим дном розтопити на середньому вогні масло. Додати борошно, добре помішуючи. Через дві хвилини у вас буде однорідна маса – «Ру» – заправка, яку часто використовують для загустіння соусів.

Влити тонкою цівкою молоко, постійно розмішуючи масу вінчиком. У вас повинен вийти густуватий однорідний соус – «Бешамель».


Зняти соус з вогню, додати спеції та вичавлений часник. Засипати сир і перемішувати до повного його розплавлення й однорідності соусу (я поставила ще на малесенький вогонь і нагрівала протягом хвилини, не припиняючи мішати масу вінчиком).


Воду з готових макаронів злити, промити окропом і залити їх соусів. Добре перемішати. Подавати одразу ж, поки страва гаряча.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: я, в принципі, байдужа до пасти, але, спробувавши її в такій інтерпретації, була вражена. Тепер розумію американців, які їдять цю страву мало не щодня. Соус неймовірний! Я переконана, що вам захочеться робити його знову й знову. На наступний день можна покласти Мac and Cheese в форму й запекти в духовці протягом 10-20 хвилин до утворення золотавої скоринки.


 

крупи та страви з борошна, Мac and Cheese, макарони з сиром, сирний соус, бешамель, сир, паста, американська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Паста із запеченими помідорами чері
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 865
Такий томатний соус – ідеальний спосіб зробити прості буденні макаронні вироби перлиною вашої вечері.
Як приготувати й подати поленту: від «бідної» каші до багатої закуски
гриби, крупи та страви з борошна, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1090
+ рецепт «твердої» кукурудзяної каші із грибами під ніжним сирним соусом.
Італійська паста з зеленим горошком (Pasta e piselli)
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 926
Цей рецепт – справжня знахідка для тих, хто любить смачну й здорову їжу, але не любить проводити багато часу біля плити.
Вареники з лівером у цибуляно-сметанному соусі + рецепт тіста на сметані
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1086
Смачна соковита начинка, багато підливки та неймовірно ніжне тісто – вони просто тануть у роті!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: