clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

15 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1492

Розрізаємо бісквіт на коржі рівно та красиво


Розрізати бісквіт досить просто за допомогою нитки, ножа та рибацької волосіні Фото: автора

Запорука ідеального кондитерського виробу — це не тільки правильне випікання з відповідним температурним режимом, а й рівний розріз бісквіта на коржі.

Кожна господиня, задумавши спекти торт, хоче зробити це красиво. Досягти цього досить просто, використовуючи найпростіші підручні засоби.

Ніж. За допомогою ножа зручно різати щільні бісквіти, а пухкі можуть розсипатися від такого «втручання». Тому він повинен бути довгим, гострим і з дуже тонким лезом. Попередньо потрібно зробити «насічки» по висоті майбутніх коржів і простежити, щоб всі ці позначки знаходилися на одному рівні. Злегка притримуючи бісквіт рукою і, повільно обертаючи його проти годинникової стрілки, іншою рукою різати ножем у напрямку до себе за позначками.

Лезо ножа має бути довгим, гострим та тонким.


Нитка. Для початку потрібно ножем зробити рівний надріз на бічній стінці бісквіту рівно посередині. Кінчик ножа досить вводити буквально на декілька міліметрів — наша мета зробити лише невеликий надріз по колу бісквіта. Потім необхідно взяти звичайну нитку такої довжини, щоб можна було скласти її удвічі й обігнути весь бісквіт із запасом. Залишки нитки перехрестити й тягнути в різні боки. Таким чином корж у вас розріжеться рівно й без «зазубринок» та скачування тіста всередині.

Нитка чудово впорається із розрізанням бісквіту.


Волосінь та струна. Технологія ідентична із «нитковою». Можна шматок волосіні чи гітарної струни примотати до двох олівців та використовувати таке пристосування багаторазово. А можна придбати спеціальну струну в магазині. Це пристосування дуже зручне. За його допомогою навіть найтонший бісквіт можна розрізати на декілька коржів.

Струна для бісквіту - незамінний "гаджет" для кондитера.

Пам’ятайте! Бісквітний корж розрізати й прикрашати кремом можна лише в охолодженому вигляді.
 

порадник, бісквіт, струна, ніж, нитка, розрізання бісквіту

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Ванільний цукор краще зробити власноруч
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 600
Переймаємо досвід у досвідчених кондитерів та кулінарів.
Ароматні салатні заправки від Сергія Калініна
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 718
Екс-суддя «МайстерШеф» та постійний кулінарний експерт передачі «Все буде смачно» поділився, як урізноманітнити смак звичайних салатів
Як приготувати й подати поленту: від «бідної» каші до багатої закуски
гриби, крупи та страви з борошна, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 673
+ рецепт «твердої» кукурудзяної каші із грибами під ніжним сирним соусом.
Як правильно виходити з посту?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1168
Лікар-дієтолог Альона Брянцева радить, щоб розговіння відбувалося поетапно. Бажано вводити по одному тваринному продукту в кожен прийом їжі.
Показати ще
Коментарів - 0: