Гаряча тема:
- Війна
«Страчателла» в перекладі з італійської означає щось на зразок «порване в лахміття». У кулінарії це слово асоціюється з супом і морозивом. Суп «Страчателла» — це щось схоже на окрошку, тільки з дещо іншими інгредієнтами. Морозиво з такою назвою обов'язково містить багато подрібненого шоколаду. Пиріг же сподобається всім любителям сиру та десертів на основі суфле.
Інгредієнти:
275 г вершкового масла, 425 г борошна, 400 г цукру, 1 жовток, 3 яйця, 15 г (пакетик) розпушувача, 250 г натурального йогурту або сметани, пакетик (15 г) желатину, 4 ст. л. полуничного варення, 400 г домашнього сиру, 300 г вершків (33%), 50 г чорного шоколаду, ванілін, какао (для посипання).
Приготування:
Штрейзель: перетерти 100 г вершкового масла та150 г борошна. Додати 100 г цукру та жовток. Ретельно перемішати штрейзель і прибрати його в холодильник.
Тісто: збити 175 г масла, 175 г цукру та півпакетика ваніліну. Додати по черзі яйця, не припиняючи збивати.
275 г борошна перемішати з розпушувачем. Додавати упереміж 150 г йогурту і борошно.
Дно форми (діаметр 26 см) змастити, встелити пергаментом, розрівняти тісто.
Висипати зверху штрейзель.
Випікати в розігрітій духовці при 175°С приблизно 45-55 хвилин.
Охолодити на решітці й розрізати корж на дві частини.
Нижню частину (без штрейзеля) покласти назад у форму та змастити варенням (я ще встелила по колу форми спеціальну бордюрну стрічку).
Крем-суфле: замочити желатин в холодній воді для набухання. Сир, 100 г йогурту, 125 г цукру та півпакетика ваніліну збити блендером до однорідної пастоподібної маси. Желатин розтопити на водяній бані й змішати з 4-5 ложок сирної маси. Додати до іншої сирної маси. Вершки збити окремо.
Обережно ввести сирну суміш.
Додати шоколад, натертий на тертці, розмішати.
Рівномірно розподілити суфле на нижній корж.
Верхній корж розрізати на частини (порційні шматочки) і накрити ними суфле, трохи придавлюючи крем.
Поставити в холодильник на 4 години. Перед подачею посипати страчателлу какао.
Вийняти пирігт із форми та зняти стрічку.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: