clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

19 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1712

Печінка по-царськи – ніжна запіканка з овочевим «секретом»


Ця печінкова запіканка з овочами виходить дуже ніжною й готується на «раз-два-три». Фото: автора

Смачна альтернатива печінковому тортику без «заморочок».

Ця печінкова запіканка з овочами виходить дуже ніжною й готується на «раз-два-три». Ніякого вам випікання тонких млинців, брудної сковорідки та «заляпаної» плити. Всі складові прошаровуються у формі й запікаються з мінімальною кількістю олії. А коли страва постоїть декілька годин, то взагалі можна язик проковтнути!


Інгредієнти:
500 г печінки (у мене свиняча, але найсмачніше ця страва виходить із курячою печінкою), 500 г цибулі, 500 г моркви, 0,5 склянки манної крупи, 0,5 склянки кефіру, 2 яйця, декілька ложок сметани, сіль, суміш перців мелена, куркума, дрібка цукру, прованські трави.


Приготування:
Печінку замочити на ніч, а зранку пропустити через м'ясорубку двічі (я перемолола в блендері-млинку). Змішати з манкою і кефіром, поставити в холодильник на годину, щоб манка набухла.

Потім додати яйця, посолити, поперчити, присмачити куркумою та прованськими травами (за бажанням).


Цибулю порізати півкільцями, моркву натерти на тертці. Протушкувати їх в невеликій кількості олії. Посолити, поперчити, додати дрібку цукру.


Вогнетривку форму змастити маслом і присипати панірувальними сухарями.
Викласти все шарами. Спочатку трішки печінкової суміші.

Потім – частину цибулі з морквою.

На овочах зробити решітку зі сметани.


Зверху на овочі знову покласти печінку. Продовжувати поки всі інгредієнти не скінчаться, але зверху має бути печінка.


Запікати в розігрітій духовці при температурі 180°С близько години.

Трішки охолодити у формі й нарізати порційними шматками.


 

М`ясо та субпродукти, печінка, запіканка, печінка по-царськи, страви в духовці

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Псевдо-шашлик у духовці – смакота без мангалу та диму
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 779
Нітрохи не гірший за свого «побратима», підсмаженого на багатті.
Деруни у горщиках по-галицьки, запечені із м’ясом та сметаною
м`ясо та субпродукти, овочеві страви, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 733
Цікава святкова інтерпретація всім відомої буденної страви.
Шашлик із «родзинкою» за рецептом мого батька
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1412
Саме в такий спосіб смажать м’яско відомі м’ясоїди та шашликолюби.
Фірмовий шашлик від мангальника ресторану «Хутір» Дмитра Савчука
м`ясо та субпродукти, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 1500
М’ясо завдяки сухому маринаду завжди виходить м’яким, соковитим та ніжним.
Показати ще
Коментарів - 0: