clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
19 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 2432

Печінка по-царськи – ніжна запіканка з овочевим «секретом»

Ця печінкова запіканка з овочами виходить дуже ніжною й готується на «раз-два-три».
Ця печінкова запіканка з овочами виходить дуже ніжною й готується на «раз-два-три». Фото: автора

Смачна альтернатива печінковому тортику без «заморочок».

Ця печінкова запіканка з овочами виходить дуже ніжною й готується на «раз-два-три». Ніякого вам випікання тонких млинців, брудної сковорідки та «заляпаної» плити. Всі складові прошаровуються у формі й запікаються з мінімальною кількістю олії. А коли страва постоїть декілька годин, то взагалі можна язик проковтнути!


Інгредієнти:
500 г печінки (у мене свиняча, але найсмачніше ця страва виходить із курячою печінкою), 500 г цибулі, 500 г моркви, 0,5 склянки манної крупи, 0,5 склянки кефіру, 2 яйця, декілька ложок сметани, сіль, суміш перців мелена, куркума, дрібка цукру, прованські трави.


Приготування:
Печінку замочити на ніч, а зранку пропустити через м'ясорубку двічі (я перемолола в блендері-млинку). Змішати з манкою і кефіром, поставити в холодильник на годину, щоб манка набухла.

Потім додати яйця, посолити, поперчити, присмачити куркумою та прованськими травами (за бажанням).


Цибулю порізати півкільцями, моркву натерти на тертці. Протушкувати їх в невеликій кількості олії. Посолити, поперчити, додати дрібку цукру.


Вогнетривку форму змастити маслом і присипати панірувальними сухарями.
Викласти все шарами. Спочатку трішки печінкової суміші.

Потім – частину цибулі з морквою.

На овочах зробити решітку зі сметани.


Зверху на овочі знову покласти печінку. Продовжувати поки всі інгредієнти не скінчаться, але зверху має бути печінка.


Запікати в розігрітій духовці при температурі 180°С близько години.

Трішки охолодити у формі й нарізати порційними шматками.


 

М`ясо та субпродукти, печінка, запіканка, печінка по-царськи, страви в духовці

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Курочка з ароматом кави
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 822
Неймовірно смачні й ніжні курячі гомілки з незвичайним варіантом соусу.
Курячі шлуночки з овочами, запечені в горщиках
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 665
Завдяки приготуванню у порційних горщиках, страва виходить дуже ніжною, ароматною та смачною.
Машкічірі по-ферганськи – молодший «братик» плову
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 56
Незвичайне поєднання рису й квасолі маш та ніжна баранина, яка просто тане в роті. Дуже смачна страва узбецької кухні, яка нікого не залишить байдужим!
Басма в духовці – узбецька «сестричка» плову (+відео)
м`ясо та субпродукти, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 1120
Приготовані у власному соку овочі не лише корисні, але й дуже смачні. Та й від господині така страва вимагає мінімум зусиль.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: