clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
19 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 2108

Печінка по-царськи – ніжна запіканка з овочевим «секретом»

Ця печінкова запіканка з овочами виходить дуже ніжною й готується на «раз-два-три».
Ця печінкова запіканка з овочами виходить дуже ніжною й готується на «раз-два-три». Фото: автора

Смачна альтернатива печінковому тортику без «заморочок».

Ця печінкова запіканка з овочами виходить дуже ніжною й готується на «раз-два-три». Ніякого вам випікання тонких млинців, брудної сковорідки та «заляпаної» плити. Всі складові прошаровуються у формі й запікаються з мінімальною кількістю олії. А коли страва постоїть декілька годин, то взагалі можна язик проковтнути!


Інгредієнти:
500 г печінки (у мене свиняча, але найсмачніше ця страва виходить із курячою печінкою), 500 г цибулі, 500 г моркви, 0,5 склянки манної крупи, 0,5 склянки кефіру, 2 яйця, декілька ложок сметани, сіль, суміш перців мелена, куркума, дрібка цукру, прованські трави.


Приготування:
Печінку замочити на ніч, а зранку пропустити через м'ясорубку двічі (я перемолола в блендері-млинку). Змішати з манкою і кефіром, поставити в холодильник на годину, щоб манка набухла.

Потім додати яйця, посолити, поперчити, присмачити куркумою та прованськими травами (за бажанням).


Цибулю порізати півкільцями, моркву натерти на тертці. Протушкувати їх в невеликій кількості олії. Посолити, поперчити, додати дрібку цукру.


Вогнетривку форму змастити маслом і присипати панірувальними сухарями.
Викласти все шарами. Спочатку трішки печінкової суміші.

Потім – частину цибулі з морквою.

На овочах зробити решітку зі сметани.


Зверху на овочі знову покласти печінку. Продовжувати поки всі інгредієнти не скінчаться, але зверху має бути печінка.


Запікати в розігрітій духовці при температурі 180°С близько години.

Трішки охолодити у формі й нарізати порційними шматками.


 

М`ясо та субпродукти, печінка, запіканка, печінка по-царськи, страви в духовці

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Котлети з фаршем, кабачками та сиром сулугуні
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1037
Рецепт простенький, а результат — смачненький.
Люля-кебаб на мангалі – смачна альтернатива шашлику
м`ясо та субпродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1013
Соковиті, ароматні, пікантні а-ля котлетки-ковбаски, дуже популярні на Кавказі, в Середній Азії та Туреччині.
Курка, запечена на солі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 919
Дієтичний рецепт із кулінарної книги Дарії Донцової, який можна назвати рятівною чарівною паличкою.
Кучмачі з курячих субпродуктів по-грузинськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 660
Пряна, гостра й надзвичайно ароматна гаряча страва.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: