Гаряча тема:
- Війна
Ця печінкова запіканка з овочами виходить дуже ніжною й готується на «раз-два-три». Ніякого вам випікання тонких млинців, брудної сковорідки та «заляпаної» плити. Всі складові прошаровуються у формі й запікаються з мінімальною кількістю олії. А коли страва постоїть декілька годин, то взагалі можна язик проковтнути!
Інгредієнти:
500 г печінки (у мене свиняча, але найсмачніше ця страва виходить із курячою печінкою), 500 г цибулі, 500 г моркви, 0,5 склянки манної крупи, 0,5 склянки кефіру, 2 яйця, декілька ложок сметани, сіль, суміш перців мелена, куркума, дрібка цукру, прованські трави.
Приготування:
Печінку замочити на ніч, а зранку пропустити через м'ясорубку двічі (я перемолола в блендері-млинку). Змішати з манкою і кефіром, поставити в холодильник на годину, щоб манка набухла.
Потім додати яйця, посолити, поперчити, присмачити куркумою та прованськими травами (за бажанням).
Цибулю порізати півкільцями, моркву натерти на тертці. Протушкувати їх в невеликій кількості олії. Посолити, поперчити, додати дрібку цукру.
Вогнетривку форму змастити маслом і присипати панірувальними сухарями.
Викласти все шарами. Спочатку трішки печінкової суміші.
Потім – частину цибулі з морквою.
На овочах зробити решітку зі сметани.
Зверху на овочі знову покласти печінку. Продовжувати поки всі інгредієнти не скінчаться, але зверху має бути печінка.
Запікати в розігрітій духовці при температурі 180°С близько години.
Трішки охолодити у формі й нарізати порційними шматками.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: