Гаряча тема:
- Війна
Не знаю як ви, а я люблю експериментувати з випічкою. І коли вже приїдаються одні й ті ж страви, я вношу деякі зміни у наше меню. Мій чоловік «картоплеман» ще той, то ж постійно мене раніше запитував чи поклала я картоплю у тортЗнайшовши цей рецепт, вирішила його порадувати
Інгредієнти:
500 г борошна, 180 г цукру, пачка ванільного цукру, 2 яйця, 120 г вершкового масла, 200 г вареної в «мундирі» картоплі (це приблизно 3-4 середніх картоплини), 1 ч. л. розпушувача.
Для декору: будь-який густий джем із кислинкою (у мене з кизилу), горіхи (у мене мікс: волоські, арахіс та мигдальні пластівці).
Вихід печива: 50 шт.(!)
Приготування:
Яйця перетерти з цукром і ванільним цукром. Додати масло кімнатної температури й перемішати.
Добавити терту на дрібній тертці варену картоплю.
Борошно просіяти з розпушувачем до основної маси. Замісити тісто.
Сформувати з нього кульки завбільшки з волоський горіх (тісто виходить дуже «слухняним», пластичним, не липким, працювати з ним одне задоволення!).
Середину кульок трохи втиснути пальцем.
В ямку покласти джем.
Зверху - шматочок горіха.
Випікати при температурі 200°С приблизно 8-10 хвилин.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: джем трішки потече в процесі випікання, тож ямки є сенс зробити глибшими, ніж у мене. Тоді печиво матиме естетичніший вигляд. Горішок трішки присмажується і смакує просто неймовірно. Я навіть пошкодувала, що не поклала більші шматочки. Зберігати печиво можна до 5-6 днів.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: