clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
23 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1114

Салат із копченої курки з сиром та ананасами без майонезу

В сезон дуже смачно додавати у цей салат болгарський перець.
В сезон дуже смачно додавати у цей салат болгарський перець. Фото: автора

Напрочуд смачний, ніжний і гармонійний салат – ідеальний для закусочних тарталеток.

Смаки курки та ананасів гармонійні, а особливо з доповненням сиру. Тому базовими для салату є саме ці інгредієнти. А до них за бажанням додають і інші – рис, кукурудзу, горіхи, сухарики тощо. У моїй родині дуже полюбляють саме класичний варіант, яким залюбки нині ділюся із вами.


Інгредієнти:
400 г копчених курячих гомілок (або грудок), 2-3 яйця, 150 г сиру сулугуні, маленька цибулина, 300 г ананаса (свіжого або консервованого),
Для соусу: 100 г сметани, 1 ч. л. солодкої піжонської гірчиці, 1 ст. л. лимонного соку, дрібка солі, дрібка цукру, 1 ст. л. оливкової олії, перець мелений.
Для подачі: тарталетки з пісочного тіста.


Приготування:
Дуже дрібно нарізати цибулю. Замаринувати її з цукром і оцтом на 10 хвилин. Копчену курячу грудку порізати невеликими шматочками.


Сир нарізати кубиками.


З консервованих ананасів попередньо злити рідину й також нарізати невеликими шматочками. Відварити круто яйця, охолодити й нарізати кубиками.


З'єднай курку, яйця, ананас, цибулю, сир. Змішати всі інгредієнти для соусу. Заправити салат та ретельно перемішати.

Перед подачею розкласти у тарталетки або подати в одній загальній салатниці.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: готовий салат відразу ж подавати на стіл, інакше він пустить сік і вийде занадто рідким. Саме тому я і люблю подавати його у тарталетках, дуже вони потім смачні, коли просочаться соусом. В сезон дуже смачно додавати у цей салат болгарський перець.


 

салати, копчена курка, ананаси, сулугуні, салати без майонезу, страви для фуршету, тарталетки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

«Трав’яна» кухня: усе, що є на городі — згодиться на нашому столі!
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1015
Запевняють досвідчені городниці, які зі звичайних трав готують справжні кулінарні шедеври
Салат «Дамський» із полуницею, руколою та м’яким сиром+полуничний соус
салати
Світлана ЯСЬКОВА 610
Страва дуже проста, але вона має напрочуд свіжий, цікавий й вишуканий смак. А полуничний соус – це взагалі окрема історія й моя остання знахідка!
Салат "Новинка" із редисом, баликом і грінками
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1127
Головна родзинка страви – хрусткі, ароматні смажені сухарики.
Традиційний овочевий салат на новий незвичний лад
салати
Світлана ЯСЬКОВА 835
Напевно, кожна господиня з початком сезону ранніх овочів готує салатик із редиски, огірків та яєць, де всі інгредієнти нарізуються часточками. Але я хочу запропонувати вам іншу подачу цієї звичної всім страви.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: