ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо

Печиво «Солодкі печериці» - ніжне, розсипчасте, ну просто мегапісочне!

25 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5428

"Грибочки" виходять розсипчастими та мегапісочними. Фото: автора

Продукти – найпростіші, приготування – легке та швидке, а результат перевершує всі очікування.

Чого вартий лише зовнішній вигляд! Ніколи б не подумала, що з такого елементарного набору інгредієнтів може вийти така чудова випічка.


Інгредієнти:
200 г вершкового масла, 150 г цукрової пудри, 2 яйця, 200 г кукурудзяного крохмалю (я використовувала картопляний), 300 г борошна, півпакетика розпушувача (10 г), ванілін, 1ст. л. какао (як обрати якісне, дивіться тут).


Приготування:
Розм'якшене масло ретельно перемішати з цукровою пудрою і ваніліном. Додати яйця, перемішати (я трохи збила міксером). Всипати крохмаль та ретельно вимішати. Коли маса стане однорідною, додати просіяне борошно з розпушувачем і вже руками довести тісто до потрібної консистенції (воно повинно бути щільним, блискучим і легко формуватися).


Від тіста відщипувати невеликий шматочок і скачувати його в кульку розміром із волоський горіх.


Столову ложку какао висипати в невелику чашечку або тарілочку. Зі звичайної пластикової пляшки зняти кришку (горлечко має бути сухим!). «Вмочити» горлечко пляшки в какао й ніби вкрутити його в нашу кульку.

Застелити деко папером для випічки і викласти печериці (деко я нічим не змащувала, а між печивом залишала відстань, адже в процесі випікання воно має збільшитися вдвічі-тричі).


Розігріти духовку до 180ºС і випікати печиво 20-25 хвилин (залежно від потужності вашої духовки).
З цієї кількості тіста у мене вийшло 50 грибочків.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: під час випікання печериці збільшуються та «відкриваються», тому я б порадила не вкручувати пляшку у кульку надто сильно. Тоді печериці після випікання будуть акуратнішими, ніби «цілими». Принаймні, наступного разу спробую поекспериментувати із формою.


 

солодка випічка, печиво, солодкі печериці, какао, крохмаль

Коментарі:

  Так  Ні, дякую