clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
25 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1933

Печиво «Солодкі печериці» - ніжне, розсипчасте, ну просто мегапісочне!


"Грибочки" виходять розсипчастими та мегапісочними. Фото: автора

Продукти – найпростіші, приготування – легке та швидке, а результат перевершує всі очікування.

Чого вартий лише зовнішній вигляд! Ніколи б не подумала, що з такого елементарного набору інгредієнтів може вийти така чудова випічка.


Інгредієнти:
200 г вершкового масла, 150 г цукрової пудри, 2 яйця, 200 г кукурудзяного крохмалю (я використовувала картопляний), 300 г борошна, півпакетика розпушувача (10 г), ванілін, 1ст. л. какао (як обрати якісне, дивіться тут).


Приготування:
Розм'якшене масло ретельно перемішати з цукровою пудрою і ваніліном. Додати яйця, перемішати (я трохи збила міксером). Всипати крохмаль та ретельно вимішати. Коли маса стане однорідною, додати просіяне борошно з розпушувачем і вже руками довести тісто до потрібної консистенції (воно повинно бути щільним, блискучим і легко формуватися).


Від тіста відщипувати невеликий шматочок і скачувати його в кульку розміром із волоський горіх.


Столову ложку какао висипати в невелику чашечку або тарілочку. Зі звичайної пластикової пляшки зняти кришку (горлечко має бути сухим!). «Вмочити» горлечко пляшки в какао й ніби вкрутити його в нашу кульку.

Застелити деко папером для випічки і викласти печериці (деко я нічим не змащувала, а між печивом залишала відстань, адже в процесі випікання воно має збільшитися вдвічі-тричі).


Розігріти духовку до 180ºС і випікати печиво 20-25 хвилин (залежно від потужності вашої духовки).
З цієї кількості тіста у мене вийшло 50 грибочків.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: під час випікання печериці збільшуються та «відкриваються», тому я б порадила не вкручувати пляшку у кульку надто сильно. Тоді печериці після випікання будуть акуратнішими, ніби «цілими». Принаймні, наступного разу спробую поекспериментувати із формою.


 

солодка випічка, печиво, солодкі печериці, какао, крохмаль

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Естонський крингель – хрустка випічка з ароматом кориці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 610
Цей популярний в Естонії смаколик за своїм зовнішнім виглядом дуже нагадує наш крендель чи плетений вінок, але його смак настільки неповторний, що його ні з чим не сплутаєш!
Сирні лакомки з вишнею
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1781
Такі гарні апетитні кошики з ніжною сирно-вишневою начинкою кому завгодно піднімуть настрій.
Рогалики із сирного тіста з горішками, корицею та родзинками
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 856
Смаколики виходять ароматними, в міру солодкими, трохи маслянистими, багатошаровими.
Cербський кох — одночасно і найніжніша випічка, і смачний десерт
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 978
Смаколик буквально тане у роті, завдяки просоченню гарячим молоком. Готується дуже швидко та просто!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 4:
Від: Світлана Яськова29.03.2016 14:18Оксана, супер! Просто краса. Ваше печиво дуже апетитне. Виглядає навіть краще, ніж моє. Рада, що Вам сподобалося!
Від: Оксана Гладущак28.03.2016 22:52Мене настільки вразила ідея цієї випічки, що я ледве дочекалась вільної хвилинки для того, щоб спробувати її приготувати. Результат був не менш вражаючим - і смак, і вигляд неперевершені.
Від: Оксана Гладущак28.03.2016 22:52Мене настільки вразила ідея цієї випічки, що я ледве дочекалась вільної хвилинки для того, щоб спробувати її приготувати. Результат був не менш вражаючим - і смак, і вигляд неперевершені.
Від: Оксана Гладущак28.03.2016 22:52Мене настільки вразила ідея цієї випічки, що я ледве дочекалась вільної хвилинки для того, щоб спробувати її приготувати. Результат був не менш вражаючим - і смак, і вигляд неперевершені.