clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

25 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1400

Печиво «Солодкі печериці» - ніжне, розсипчасте, ну просто мегапісочне!


"Грибочки" виходять розсипчастими та мегапісочними. Фото: автора

Продукти – найпростіші, приготування – легке та швидке, а результат перевершує всі очікування.

Чого вартий лише зовнішній вигляд! Ніколи б не подумала, що з такого елементарного набору інгредієнтів може вийти така чудова випічка.


Інгредієнти:
200 г вершкового масла, 150 г цукрової пудри, 2 яйця, 200 г кукурудзяного крохмалю (я використовувала картопляний), 300 г борошна, півпакетика розпушувача (10 г), ванілін, 1ст. л. какао (як обрати якісне, дивіться тут).


Приготування:
Розм'якшене масло ретельно перемішати з цукровою пудрою і ваніліном. Додати яйця, перемішати (я трохи збила міксером). Всипати крохмаль та ретельно вимішати. Коли маса стане однорідною, додати просіяне борошно з розпушувачем і вже руками довести тісто до потрібної консистенції (воно повинно бути щільним, блискучим і легко формуватися).


Від тіста відщипувати невеликий шматочок і скачувати його в кульку розміром із волоський горіх.


Столову ложку какао висипати в невелику чашечку або тарілочку. Зі звичайної пластикової пляшки зняти кришку (горлечко має бути сухим!). «Вмочити» горлечко пляшки в какао й ніби вкрутити його в нашу кульку.

Застелити деко папером для випічки і викласти печериці (деко я нічим не змащувала, а між печивом залишала відстань, адже в процесі випікання воно має збільшитися вдвічі-тричі).


Розігріти духовку до 180ºС і випікати печиво 20-25 хвилин (залежно від потужності вашої духовки).
З цієї кількості тіста у мене вийшло 50 грибочків.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: під час випікання печериці збільшуються та «відкриваються», тому я б порадила не вкручувати пляшку у кульку надто сильно. Тоді печериці після випікання будуть акуратнішими, ніби «цілими». Принаймні, наступного разу спробую поекспериментувати із формою.


 

солодка випічка, печиво, солодкі печериці, какао, крохмаль

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

ПІСНА ВИПІЧКА: Кавовий монастирський пиріг + рецепт пісної шоколадної глазурі
солодка випічка, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2239
Смачний, швидкий, легкий і бюджетний пиріг — справжня знахідка для домашнього чаювання!
Тірольський пиріг із консервованими або замороженими абрикосами
солодка випічка, рецепти від читачів
Василина Пухкерина 751
Ніжна, повітряна, і головне — швидка випічка на основі масляного бісквіту.
Лимонний кекс на йогурті із цукатами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1441
Кекс за цим рецептом виходить просто ідеальним! Особливо гарно пасує до нього лимонна помадка.
Бюджетна коврижка на варенні «Мурзілка»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 673
Вона така проста й завжди вдала, що приготувати її зможе навіть дитина!
Показати ще
Коментарів - 4:
Від: Світлана Яськова29.03.2016 14:18Оксана, супер! Просто краса. Ваше печиво дуже апетитне. Виглядає навіть краще, ніж моє. Рада, що Вам сподобалося!
Від: Оксана Гладущак28.03.2016 22:52Мене настільки вразила ідея цієї випічки, що я ледве дочекалась вільної хвилинки для того, щоб спробувати її приготувати. Результат був не менш вражаючим - і смак, і вигляд неперевершені.
Від: Оксана Гладущак28.03.2016 22:52Мене настільки вразила ідея цієї випічки, що я ледве дочекалась вільної хвилинки для того, щоб спробувати її приготувати. Результат був не менш вражаючим - і смак, і вигляд неперевершені.
Від: Оксана Гладущак28.03.2016 22:52Мене настільки вразила ідея цієї випічки, що я ледве дочекалась вільної хвилинки для того, щоб спробувати її приготувати. Результат був не менш вражаючим - і смак, і вигляд неперевершені.